Küçük Yazarlar Atölyesi, 'Ustalaşma Yolunda' Osmangazi'de Başladı
Osmangazi Belediyesi, çocukların yazma becerilerini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Küçük Yazarlar Atölyesinin ikinci serisini başlattı. Program, daha önce temel yazarlık eğitimi alan minik katılımcılarla Emek ve Hüdavendigar Yetenek Evlerinde devam ediyor.
Programın İçeriği ve Hedefleri
Bu dönem "Küçük Yazarlar Ustalaşma Yolunda" başlığıyla ilerleyen atölyede, çocuklar ileri düzey yazma çalışmaları yapıyor. Atölyenin ilk haftasında öğrenciler önceki eğitimlerde kazandıkları bilgi ve deneyimleri tekrar ederek yazma süreçlerini güçlendirdi. Program boyunca katılımcılar; özgün metin üretme, kurgu oluşturma ve anlatım teknikleri üzerine yoğun çalışmalar gerçekleştirecek.
Program sonunda her öğrencinin yayınlanabilir düzeyde tamamlanmış bir öyküsü olması hedefleniyor. Ayrıca çocuklar yazdıkları öyküleri resimleyerek bu çalışmaları birleştirecek ve kitap yayımlamayı hedefliyorlar.
Eğitmen Görüşü
Kurs eğitmeni Pelin Yılmaz, atölye hakkında şunları söyledi: "Bu atölyede, daha önce temel eğitimi almış çocuklarla çalışıyoruz. Yani aslında onların bildiklerinin üzerine inşa ediyor, yazmayı daha derinlikli ve daha üretken bir noktaya taşıyoruz. Bugün küçük bir tekrar yaptık. Ardından çocuklar hemen yazmaya başladı. Konuların nasıl bulunacağını, bir hikayenin nereden doğduğunu birlikte konuştuk. Sürecin sonunda her çocuğumuzun elinde yayınlanabilir düzeyde tamamlanmış bir öykü olacak. Zaten birçoğunun önceki dönemlerden yazdığı öyküler var. Bu atölyede onları daha da geliştirmiş olacağız. Son aşamada çocuklarımız yazdıkları öyküleri resimleyecek. Tüm bu çalışmaları bir araya getirerek kitap çıkarmayı hedefliyoruz. Bizim için en büyük kazanım, çocukların kendi hikayelerini kalıcı bir esere dönüştürdüklerini görmek. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Atölyeye katılan çocuklar da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkür etti.
OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN ÇOCUKLARIN YAZMA BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK AMACIYLA HAYATA GEÇİRDİĞİ KÜÇÜK YAZARLAR ATÖLYESİ, İKİNCİ SERİSİYLE YENİDEN BAŞLADI. EMEK VE HÜDAVENDİGAR YETENEK EVLERİ’NDE DAHA ÖNCE TEMEL YAZARLIK EĞİTİMİ ALAN ÇOCUKLARIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN PROGRAM, BU DÖNEM ‘KÜÇÜK YAZARLAR USTALAŞMA YOLUNDA’ BAŞLIĞIYLA DEVAM EDİYOR.