Çankaya'da 'Afetlere Dirençli Kentler ve Toplumlar Paneli' düzenlendi
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı şehirler yaklaşımı doğrultusunda düzenlenen 'Afetlere Dirençli Kentler ve Toplumlar Paneli' için Çankaya'da bir araya geldi.
Panelin ev sahipliğini Hüseyin Can Güner üstlendi
Panel, Çankaya Belediye Başkanı Avukat Hüseyin Can Güner'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile birlikte Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı.
Hazırlıklı olma temasıyla kentlerin dayanıklılığı ele alındı
Panelde, 'Hazırlıklı Olma' teması çerçevesinde afetlere karşı dirençli kentlerin inşası, toplumsal dayanıklılığın artırılması ve iyi uygulama örnekleri detaylı biçimde ele alındı. Alanında uzman isimler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katkılarıyla, şehirlerin hem bugünün hem de geleceğin risklerine karşı hazırlanmasının gerekliliği öne çıkarıldı.
Yerel yönetimler arası iş birliğinin önemi vurgulandı
Oturumda değerlendirmelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, sağlıklı, güvenli ve dirençli kentler oluşturma hedefi doğrultusunda yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti. Aydın, ortak akıl ve dayanışma ile geleceğe hazırlığın sürdürüleceğini vurgulayarak yerel yönetimlerin afetlere karşı daha güçlü, daha hazırlıklı ve daha dayanıklı yapılar oluşturmasının gerekliliğini yineledi.
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ERKAN AYDIN, TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ TARAFINDAN DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NÜN SAĞLIKLI ŞEHİRLER YAKLAŞIMI DOĞRULTUSUNDA DÜZENLEDİĞİ ‘AFETLERE DİRENÇLİ KENTLER VE TOPLUMLAR PANELİ’ İÇİN ÇANKAYA’DA TEMASLARDA BULUNDU.