Elazığ'da Kuvvetli Kar ve Rüzgar Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden kritik açıklama
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı ve yüksek kesimlerde yoğun (20 cm ve üzeri) kar beklendiğini açıkladı.
Açıklamada, bu yağışların ulaşımda aksamalar, kuvvetli buzlanma, don olayı ile yüksek kesimlerde tipi ve eğimli yüksek bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara yol açabileceği; vatandaşların ve ilgili birimlerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
Rüzgar için ise Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde rüzgarın güney ve doğu yönünden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde ise yer yer fırtına (61-80 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.
Bu koşulların ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve soba ile doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi riskleri artıracağına dikkat çekildi.
Yetkililer, söz konusu olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasının önemine işaret ederek uyarıda bulundu.
METEOROLOJİ ELAZIĞ İÇİN KUVVETLİ KAR VE RÜZGAR UYARISI YAPTI