Gaziantep'te Macar Kadın Kur’an-ı Kerim'den Etkilenip Müslüman Oldu
İhtida programında Kelime-i Şehadet getirip Zeynep ismini aldı
Gaziantep'te Kur’an-ı Kerim'den etkilenerek İslamiyet'i seçen Macar uyruklu kadın için Gaziantep İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida programı gerçekleştirildi.
İnternetten ve çevresinden İslam dinini araştırırken Kur’an-ı Kerim'den etkilendiğini belirten Macar vatandaşı kadın, müracaatının alınmasının ardından İl Müftülüğünde düzenlenen merasimle resmi olarak Müslüman olmaya karar verdi.
Merasimde, İl Müftü Vekili Şakir Aktaş da bulundu; İslam dininin temel inanç esasları hakkında bilgi verildi. Kadın, Kelime-i Şehadet getirirken duygusal anlar yaşadı ve ihtida sonrası Zeynep ismini aldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Aktaş, İslam’ın barış, merhamet ve kardeşlik dini olduğunu vurguladı. Dua ile son bulan programın sonunda Müftü Vekili Aktaş, yeni Müslümana Kur’an-ı Kerim ve mealini hediye etti.
MACAR KADIN KUR'AN-I KERİM'DEN ETKİLENEREK MÜSLÜMAN OLDU