Kazım Karabekir Paşa Kars'ta Vefatının 78. Yılında Anıldı

Kars’ta düzenlenen törenlerle Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 78. yıldönümünde anıldı.

Yayın Tarihi: 26.01.2026 11:34
Güncelleme Tarihi: 26.01.2026 11:34

Kazım Karabekir Paşa Kars'ta Vefatının 78. Yılında Anıldı

Kazım Karabekir Paşa Kars'ta Vefatının 78. Yılında Anıldı

Kars’ın kurtarıcısı ve Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 78. yıldönümünde kentte düzenlenen resmi tören ve etkinliklerle anıldı.

Törenin İlk Aşaması: Gar Binası Önü

İlk tören, TCDD Gar Binası önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa’nın Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kars Valisi Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral NailTüre ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Aydın tarafından anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki Anma Programı

Tren Garı'ndaki programın tamamlanmasının ardından anma töreni İl Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda devam etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu, Kazım Karabekir Paşa’nın biyografisi ve eğitim faaliyetleri katılımcılara aktarıldı. Etkinlik, Kazım Karabekir Paşa konulu bir konferans ile sona erdi.

Katılımcılar

Törene Vali Ziya Polat, Tugay Komutanı Nail Türe, Belediye Başkan Vekili Tuncay Aydın, Başsavcı Mehmet Cepni, kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KAZIM KARABEKİR, VEFATININ 78. YILINDA KARS’TA ANILDI(KARS-İHA)

KAZIM KARABEKİR, VEFATININ 78. YILINDA KARS’TA ANILDI(KARS-İHA)

KAZIM KARABEKİR, VEFATININ 78. YILINDA KARS’TA ANILDI(KARS-İHA)

Yazar
EDİTÖR

Gizem Polat

2 yıllık deneyimli (Junior). Gece boyunca sosyal medyada viral olan videoları, yurt dışındaki (ABD saat dilimi) gelişmeleri takip eder ve sabah gündemi için taslaklar hazırlar.