Kırıkkale'nin 'Taksici Abla'sı Sevda Bozer: Kadınlara Özel Taksi Hizmeti

Kırıkkale’nin tek kadın taksi şoförü Sevda Bozer, 'taksici abla' olarak yalnızca kadınlara güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti sunuyor.

Yayın Tarihi: 20.01.2026 10:11
Güncelleme Tarihi: 20.01.2026 10:11

Kırıkkale'nin 'Taksici Abla'sı Sevda Bozer: Kadınlara Özel Taksi Hizmeti

Kırıkkale'nin 'Taksici Abla'sı Sevda Bozer: Kadınlara Özel Taksi Hizmeti

Şehirde yalnızca kadınlara hizmet veren taksiyle yoğun talep

Kırıkkale’nin tek kadın taksi şoförü olan 38 yaşındaki Sevda Bozer, kentte yalnızca kadınlara yönelik ulaşım hizmeti sunarak dikkat çekiyor. Vatandaşlar arasında "taksici abla" olarak tanınan Bozer’in sunduğu hizmet, kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Direksiyon başında mesai yapan Bozer, bu meslekten geçimini sağlıyor. Hizmeti kullanan kadınlar, uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, bunun kentte önemli bir ihtiyaca karşılık verdiğini ifade etti.

Bozer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada yaklaşık 3 yıldır bu işi yapmayı planladığını ve araç kullanmayı sevdiğini söyledi. Kentte bazı kadınların taksiye binmekte tereddüt yaşadığını gözlemlediğini belirten Bozer, güvenli ve konforlu bir hizmet sunmak amacıyla bu yola çıktığını ifade etti: "Kırıkkale’nin böyle bir taksiye ihtiyacı olduğunu fark ettim. Taksiye binemeyen kadınlar var. Güvenli ve konforlu bir hizmet sunmak için böyle bir fikirle yola çıktık."

Kadınlara özel hizmet verdiklerini aktaran Bozer, "Çok mutluyum, kadınlar da çok mutlu. Müşterilerimin tepkileri çok güzel. Bizi sevdiler, sağ olsunlar destekliyorlar. Bundan eminim. Bu işi ilerletmek istiyorum, herkes duysun ve bilsin. Artık kadınların kendilerine özel bir araçları var" ifadelerini kullandı.

Bozer, gece ve gündüz fark etmeksizin hizmet verdiklerini, kadınların istedikleri zaman kendisini arayarak taksi talep edebildiğini belirterek, müşterilerinin tepkilerini aktardı: "Kadınlar çok mutlu, gülerek biniyorlar. 'Abla, bu fikir nereden geldi' diyorlar. 'İyi ki böyle bir şey düşündünüz' diyenler oluyor. Oldukça yoğun bir talep var. Şu an her şey çok güzel gidiyor."

"Taksici abla" kadın yolcular için direksiyon başında

"Taksici abla" kadın yolcular için direksiyon başında

Yazar
EDİTÖR

Selin Karaca

2 yıllık parlamento muhabirliği deneyimi var. Ankara kulislerine hakim, meclis gündemini ve parti genel merkezlerindeki hareketliliği anlık olarak sisteme giren kıdemli bir editör. Resmi dil ve protokol haberciliği konusunda uzmandır.