Menemen’de Gözde Akbaba Eski Sevgilisi Tarafından Öldürüldü: Babadan 'İçim yanıyor'

İzmir Menemen’de eski sevgilisi tarafından öldürülen 26 yaşındaki Gözde Akbaba’nın babası acısını ve adalet beklentisini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 30.01.2026 12:35
Güncelleme Tarihi: 30.01.2026 12:46

Menemen’de Gözde Akbaba Eski Sevgilisi Tarafından Öldürüldü: Babadan 'İçim yanıyor'

Menemen’de Gözde Akbaba eski sevgilisi tarafından öldürüldü

Babası Osman Akbaba: "Üzgünüm, içim yanıyor"

İzmir’in Menemen ilçesinde 19 Ocak Pazartesi günü meydana gelen olayda 26 yaşındaki Gözde Akbaba, ikamet ettiği sitenin girişinde eski erkek arkadaşı tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Babası Osman Akbaba, yaşadığı acıyı tarif etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Üzgünüm, içim yanıyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Kelimelerin ve sözlerin bittiği yerdeyim. Bir evlat kolay yetişmiyor. Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın" dedi ve kızının katilinin en ağır cezayı almasını istedi.

Akbaba, kızının daha önce hakkında tedbir kararı bulunduğunu, buna rağmen saldırganın peşini bırakmadığını ifade etti. Olay sonrası yapılan açıklamalarda, sivil toplum kuruluşlarının ailenin yanında olduğu ve kadına yönelik şiddetin daha fazla önemsenmesi gerektiğinin vurgulandığı belirtildi.

Olayla ilgili iddialara göre, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan ve genç kızı daha önce 'Sizi öldüreceğim' diyerek tehdit ettiği ileri sürülen Lokman E. (33), site girişinde pusu kurarak Akbaba’ya ateş açtı. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gözde Akbaba, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aile, benzer acıların başka ailelerin başına gelmemesi için yetkililerden ve toplumsal mekanizmalardan evlatların güvenliğinin sağlanmasına yönelik adımlar atılmasını talep etti.

İZMİR’DE HAYATINI SAPLANTILI ARKADAŞI NEDENİYLE KAYBEDEN GÖZDE AKBABA’NIN BABASI OSMAN AKBABA...

İZMİR’DE HAYATINI SAPLANTILI ARKADAŞI NEDENİYLE KAYBEDEN GÖZDE AKBABA’NIN BABASI OSMAN AKBABA, KIRŞEHİR’DE KONUŞTU.

İZMİR’DE HAYATINI SAPLANTILI ARKADAŞI NEDENİYLE KAYBEDEN GÖZDE AKBABA’NIN BABASI OSMAN AKBABA...

Yazar
EDİTÖR

Hakan Demir

4 yıllık deneyimli. Ege Bölgesi'ndeki gelişmeleri takip ederken, aynı zamanda sosyal medya trendlerini haberleştiren dinamik bir editör. Çevre haberleri ve sosyal olaylarda uzmanlaşmıştır.