Antalya teleferik kazası davasında son gelişme
Antalya'da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin davanın altıncı duruşmasında mahkeme, bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerini kaldırdı ve ek bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.
Duruşmada neler yaşandı?
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, aralarında dönemin ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 12 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz sanıklar Ahmet Buğra S., Serkan Y., Serdar T., Suphi K., Okan E., Aziz A., Hüseyin A., Özgür E., Kazım K., Edip Kemal B. ve Orhan K. ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan ve duruşmaya katılma şartı bulunmayan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz duruşmaya katılmadı.
Savunmalarını yapan sanıklar, kazada sorumluluklarının bulunmadığını belirterek beraat talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar Suphi K., Okan E., Hüseyin A. ve Özgür E. hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerini ve duruşmalara katılma zorunluluklarını kaldırdı. Karar sonucunda davada adli kontrol şartıyla takip edilen sanık kalmadı.
Kazadan sağ kurtulan ve iyileşme süreci devam eden bazı vatandaşların duruşmaya katılma ve beyan verme talepleri mahkemece kabul edildi. Mahkeme, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanacak ek bilirkişi raporunun dosyaya sunulmasını beklemek üzere duruşmayı erteledi.
Olayın geçmişi
Sarısu mevkiindeki teleferik tesisinde 12 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen kazada, parçalanan kabinden düşen bir kişi hayatını kaybetmiş; aynı kabinde bulunan 2’si çocuk olmak üzere 7 kişi yaralanmıştı. Sistem durduğu için havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi, yaklaşık 22,5 saat süren operasyonla tahliye edilmişti.
İddianame
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında dönemin ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 112 sanığın "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.
ANTALYA'DA 1 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ, 7 KİŞİNİN YARALANDIĞI TELEFERİK KAZASIYLA İLGİLİ DAVANIN ALTINCI DURUŞMASINDA SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDEDEREK BERAAT İSTEDİ. MAHKEME HEYETİ, BİLİRKİŞİ EK RAPORUNUN BEKLENMESİNE HÜKMEDEREK DURUŞMAYI ERTELEDİ.