Elazığ'da konut yangını: 11 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi
Olay yeri ve ilk müdahale
Elazığ'ın Yurtbaşı beldesindeki sosyal konutlarda, 4 katlı binanın 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek bina dumanla kaplandı.
Yangın sırasında çıkan duman ve sızıntı nedeniyle 11 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi. Bina sakinleri korku ve panik içinde kendilerini dışarı attı.
Müdahale ekipleri ve tedavi
Olay üzerine çok sayıda itfaiye, sağlık, UMKE, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu etkilenen 11 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Olayla ilgili olarak yangının çıkış nedeni üzerine inceleme sürüyor.
Elazığ’da yangın: 11 kişi hastaneye kaldırıldı