Mersin'de 10 milyar 761 milyon TL'lik Suç Örgütü Operasyonu: 17 Tutuklama

Mersin'de Barış Turgut liderliğindeki örgüte düzenlenen operasyonda 38 gözaltı, 17 tutuklama; 85 hesapta 10 milyar 761 milyon TL ve çok sayıda araç ile silah ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 26.01.2026 09:58
Güncelleme Tarihi: 26.01.2026 10:03

Mersin'de 10 milyar 761 milyon TL'lik Suç Örgütü Operasyonu: 17 Tutuklama

Mersin'de 10 milyar 761 milyon TL'lik suç örgütü operasyonu: 17 tutuklama

Mersin'de, beş yıllık hesap hareketlerinde toplam 10 milyar 761 milyon TL tespit edilen Barış Turgut liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 38 şüpheli yakalanırken, bunlardan 17'si tutuklandı.

Operasyonun koordinasyonu ve ele geçirilenler

Operasyon, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri tarafından planlı şekilde gerçekleştirildi. Eş zamanlı baskınlarla örgütün elebaşı dahil olmak üzere şüpheliler gözaltına alındı.

Aramalarda, suçtan elde edildiği tespit edilen 23 araç, beş yıl içinde hesap hareketi bulunan 85 banka hesabı ile bu hesaplara ilişkin toplam 10 milyar 761 milyon TL'ye el konuldu. Ayrıca 1 uzun namlulu silah, 5 ruhsatsız tabanca ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Hedef: Lavaş ekmeği piyasasını ele geçirmek

Polis incelemeleri, örgütün kent genelinde lavaş ekmeği piyasasını ele geçirmeye yönelik faaliyet yürüttüğünü ortaya koydu. Bu kapsamda örgütün lavaş üreten iş yerlerine yönelik tehdit ve baskı uyguladığı, 2 yaralama olayına karıştığı ve iş yerlerine yönelik 10 kurşunlama eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

İçişleri Bakanı'ndan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonun ardından ekipleri tebrik ederek şu ifadeleri paylaştı: "Suçta kibirlenen, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine tahammülümüz yok! Huzuru tesis etmek için de; yer, zaman ve mekân ayırt etmeksizin organize suç yapılanmalarıyla mücadelemizi yılın 365 günü, gece gündüz demeden sürdürüyoruz".

YAKALANAN 38 ŞÜPHELİDEN 17'Sİ TUTUKLANDI.

YAKALANAN 38 ŞÜPHELİDEN 17'Sİ TUTUKLANDI.

ELE GEÇİRİLENLER

Yazar
EDİTÖR

Sinan Bekiroğlu

6 yıllık deneyimli "Shift Şefi". Gece vardiyasında sitenin manşet yönetiminden sorumludur. Olası bir deprem, kaza veya ani gelişmede tüm ekibi koordine edene kadar gemiyi yüzdürür.