
İspanya Ekonomi Bakanı Cuerpo'dan Önemli Açıklama
İspanya'nın Ekonomi, Ticaret ve İşletme Bakanı Carlos Cuerpo, dünya genelindeki borsalarda yaşanan düşüşün, ABD Başkanı Donald Trump'ın uyguladığı gümrük tarifelerinin etkileri ile doğrudan ilişkili olduğunu açıkladı.
Gümrük Tarifeleri ve Piyasalardaki Olumsuz Tepkiler
Cuerpo, COPE radyosuna yaptığı açıklamada, Trump'ın pek çok ülkeye yönelik getirdiği gümrük tarifelerinin, piyasalarda son birkaç gündür ciddi olumsuz tepkilere yol açtığını vurguladı. "Borsalardaki düşüş, Amerikan yönetiminin aldığı önlemlerin herkes üzerindeki olumsuz etkisinin bir göstergesidir." dedi.
Geleceğe Dair Belirsizlikler
Bakan, bu gümrük tarifelerinin Avrupa ve Amerika ekonomileri üzerindeki olası etkilerine dair yorum yapmanın henüz erken olduğunu belirterek, "Henüz bilinmeyen birçok faktör ve belirsizlik mevcut." ifadelerini kullandı.
AB'nin Ticaret Politikası ve Toplantı Bilgileri
Trump’ın gümrük tarifelerine yönelik Avrupa Birliği’nin (AB) tutumunu değerlendiren Cuerpo, AB'nin sakin kalmasının ve güvenilir bir ticaret ortağı olarak kendisini göstermesi gerektiğini dile getirdi. Bugün Lüksemburg'da düzenlenecek AB ticaret bakanlarının toplantısına atıfta bulunarak, "İlk aşamada ABD'nin çelik ve alüminyuma yönelik gümrük vergilerine somut bir yanıt verilecektir." şeklinde konuştu.
Yeni Pazar Yönlendirmeleri
Sözlerine devam eden Cuerpo, İspanyol ve AB şirketlerinin Mercosur ve Çin gibi yeni pazarlara yönlendirilmesine yardımcı olacaklarının altını çizdi.