Artabel Gölleri'nde Kış Büyüsü: 20'den Fazla Göl Buz Tuttu
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde beyaza bürünen tabiat parkı ziyaretçileri büyülüyor
Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Artabel Gölleri Tabiat Parkı, yoğun kar yağışı sonrası kartopu beyazına büründü. Bölgedeki 20'den fazla gölün buz tuttuğu gözlemlendi.
Yaz aylarında kristal berraklığındaki 22 gölüyle bilinen tabiat parkı, kışın ise farklı bir yüzünü sergileyerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara sundu.
‘Işıkla suyun buluştuğu zirve’ ve ‘Yüksek zirvelerin cenneti’ olarak anılan bölge, kentin en yüksek noktası olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdal Musa Zirvesi başta olmak üzere birçok zirvenin yer aldığı geniş vadiler üzerinde konumlanıyor.
Bölgeye ulaşımı zorlaştıran kar yağışı ve yol kapanmalarına rağmen, 3 adrenalin tutkunu gezgin tabiat parkına ulaşarak karla kaplanan zirveleri ve donan gölleri görüntüledi; bu anları kayda aldı.
GÜMÜŞHANE’NİN TORUL İLÇESİNDEKİ ARTABEL GÖLLERİ TABİAT PARKI’NDA KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE 20’DEN FAZLA GÖL BUZ TUTTU.