Bursa'da 112'den karne hediyesi: Yağmur'un ambulans hayali gerçeğe dönüştü
Okul bahçesinde heyecanlı dakikalar
Bursa’da yaşayan Erhan Nasyalçın İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Yağmur Şekerci, çok merak ettiği ambulansı yakından görmek için Bursa 112 Ambulans Başhekimliği'ne bir mektup yazdı. Mektubunda en büyük isteğinin okuluna bir ambulans gelmesi olduğunu belirten Yağmur’un dileği, Bursa 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince karşılandı.
Okul bahçesine giren tam donanımlı ambulans, öğrencilerin meraklı bakışları ve alkışlarıyla karşılandı. 112 ekipleri, Yağmur ve arkadaşlarını ambulansın içine davet ederek kullanılan cihazlar ve sistemler hakkında bilgiler verdi; ayrıca 112’nin hangi şartlarda aranması gerektiği ve trafikte ambulansa yol vermenin önemi aktarıldı.
Yetkililer ve aile duygulandı
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Muhammed Yusuf Keleş gelen mektubun onları heyecanlandırdığını ifade ederek şunları söyledi: "Yağmur mektubunda 112’yi merak ettiğini, ambulansı öğrenmek istediğini, bizlerin hayat kurtarmada çok önemli olduğunu ve bizlerle tanışmak istediğini söyledi. Okuluna davet etti. Biz de bugün İl Sağlık Müdürlüğü olarak okula ziyaretimizi gerçekleştirdik. Yağmur ve diğer arkadaşları ile tanıştık, okuma yazmayı yeni öğrenmişler. İlk yazdığı mektubun da bize yazmış olması bizleri çok onurlandırdı, çok gururlandırdı"
Yağmur’un annesi Zeynep Nur Şekerci de duygularını şöyle aktardı: "Yağmur okuma yazmayı yeni öğrendiği için herhangi bir kuruma mektup yazmasını istedik. Evimiz caddeye çok yakın, kızım sürekli siren seslerini duyuyordu. Ambulansa olan merakından dolayı 112’ye mektup yazmak istedi. Ambulansın içini ve nasıl olduğunu çok merak ediyordu. 112 ekipleri de bizi kırmadı ziyaretimize gelerek bizi çok onore etti, çok duygulandırdı. Ekipteki herkese emeğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz"
Etkinlik sonunda ekiplerle hatıra fotoğrafı çektiren Yağmur, mektubuna verilen hızlı ve sıcak cevaptan dolayı yetkililere teşekkür etti. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin çocuklardaki "sağlık personeli korkusunu" yendiğini ve geleceğin bilinçli bireylerini yetiştirmek adına büyük önem taşıdığını, bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından da önemsendiğini vurguladı.
BURSA’DA YAŞAYAN ERHAN NASYALÇIN İLKOKULU 1. SINIF ÖĞRENCİSİ YAĞMUR ŞEKERCİ, ÇOK MERAK ETTİĞİ AMBULANSI YAKINDAN GÖRMEK İÇİN BURSA 112 AMBULANS BAŞHEKİMLİĞİ’NE HİTABEN BİR MEKTUP YAZDI. MEKTUBUNDA EN BÜYÜK İSTEĞİNİN OKULUNA BİR AMBULANS GELMESİ OLDUĞUNU BELİRTEN YAĞMUR’UN BU İSTEĞİ, 112 TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLİNCE OLDUKÇA GÜZEL GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI.