Karaburun'da Mis Kokulu 8. Nergis Festivali Başladı

Karaburun'da 8’inci Nergis Festivali başladı. Üç gün sürecek etkinlikte yarışmalar, atölyeler ve konserlerle üreticiye destek ve bölge tanıtımı hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2026 13:08
Güncelleme Tarihi: 16.01.2026 13:41

Karaburun'da Mis Kokulu 8. Nergis Festivali Başladı

Karaburun'da Mis Kokulu 8. Nergis Festivali Başladı

Mis kokulu nergis çiçeğinin anavatanı olarak bilinen Karaburun ilçesinde, bu yıl 8’inci Nergis Festivali başladı. Festivalin açılışı, kent ve bölge için kültürel bir değer olarak kabul edilen nergisin üreticilere ve tanıtıma katkısını vurgulayan bir dizi konuşmayla gerçekleştirildi.

Açılış Konuşmaları

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, nergisin anavatanı olan Karaburun’da üreticilerin büyük emekleriyle bugünlere gelen bu değerli çiçeği festivalle taçlandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Erdoğan, "Nergis, Karaburun’un kimliği ve alın teridir. Bu festivali, üreticilerimizin emeğine bir saygı duruşu olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise nergisin soğanlı bitkiler arasında bölgenin nadide ürünlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Bu eşsiz değere verdiğimiz destek artarak devam edecek. Hayatta en değerli şey, insanların yüzündeki gülümsemeyi görebilmektir. İlkay Başkan’ın enerjisi bizleri de motive ediyor. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Program ve Amaç

Üç gün sürecek 8’inci Karaburun Nergis Festivali kapsamında yarışmalar, atölye çalışmaları ve birbirinden değerli sanatçıların sahne alacağı konserler ziyaretçileri bekliyor. Festival, Karaburun’un doğal ve kültürel değerlerini tanıtmanın yanı sıra üreticiye destek olmayı ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Açılışa Katılanlar

Açılış programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Karaburun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Latif Ok ile KKTC İzmir Konsolosu Mustafa Davulcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MİS KOKULU NERGİS ÇİÇEĞİNİN ANAVATANI OLARAK BİLİNEN KARABURUN İLÇESİNDE, BU YIL 8'NCİSİ...

MİS KOKULU NERGİS ÇİÇEĞİNİN ANAVATANI OLARAK BİLİNEN KARABURUN İLÇESİNDE, BU YIL 8'NCİSİ DÜZENLENEN NERGİS FESTİVALİ BAŞLADI.

MİS KOKULU NERGİS ÇİÇEĞİNİN ANAVATANI OLARAK BİLİNEN KARABURUN İLÇESİNDE, BU YIL 8'NCİSİ...

Yazar
EDİTÖR

Burak Çelik

3 yıllık deneyime sahip, yeni nesil bir editör. Akdeniz bölgesi, turizm sektörü ve orman yangınları gibi kriz anlarında saha tecrübesi yüksek. Hızlı içerik girişi ve canlı blog yönetiminde yetenekli.