Malatya’da Kubbetü’s-Sahra Cami İbadete Açıldı

Malatya Yeşilyurt Yakınca Mahallesi'ndeki Kubbetü’s-Sahra Cami, hayırsever katkısıyla düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Yayın Tarihi: 16.01.2026 12:56
Güncelleme Tarihi: 16.01.2026 12:58

Malatya’da Kubbetü’s-Sahra Cami İbadete Açıldı

Malatya’da Kubbetü’s-Sahra Cami İbadete Açıldı

Yeşilyurt Yakınca Mahallesi'nde düzenlenen törenle açılış yapıldı

Malatya’da yapımı tamamlanan Kubbetü’s-Sahra Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cami, Yeşilyurt ilçesi Yakınca Mahallesinde inşa edildi. Cami inşaatının bir bölümünü hayırsever iş insanı Salim Ilıcak üstlendi. Ilıcak, programda yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguşa katılımlarından dolayı teşekkür etti.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından kentte önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirterek caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Ilıcak ailesinin şehre birçok hizmet kazandırdığını ifade ederek, "Bugün de güzel bir bağışla şehrimize önemli bir eser kazandırdılar. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu mekanlarda çocuklarımızın erken yaşta dinini, edep ve ahlakı öğrenmesi; vatandaşlarımızın da huzur içinde ibadet etmesi mümkün olacak. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Depremler sonrası yaralarımızı sarmaya, şehirlerimizi ve ibadethanelerimizi yeniden ayağa kaldırmaya gayret ediyoruz. Bu anlamlı eseri Malatya’ya kazandıran Ilıcak ailesini tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak bu hayrı kendileri için sadaka-i cariye eylesin. Camimizin cemaati bol duaları makbul olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan duaların ardından Kubbetü’s-Sahra Camii ibadete açıldı.

Caminin açılışına Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş ile vatandaşlar katıldı.

MALATYA’DA KUBBETÜ’S-SAHRA CAMİ İBADETE AÇILDI

MALATYA’DA KUBBETÜ’S-SAHRA CAMİ İBADETE AÇILDI

MALATYA’DA KUBBETÜ’S-SAHRA CAMİ İBADETE AÇILDI

Yazar
EDİTÖR

Burak Çelik

3 yıllık deneyime sahip, yeni nesil bir editör. Akdeniz bölgesi, turizm sektörü ve orman yangınları gibi kriz anlarında saha tecrübesi yüksek. Hızlı içerik girişi ve canlı blog yönetiminde yetenekli.