Söke'de Şap Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Hasan Batmaz, üreticilere şap hastalığının belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemlerini anlattı.

Yayın Tarihi: 28.11.2025 09:03
Güncelleme Tarihi: 28.11.2025 09:03

Söke'de Şap Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

Söke'de Şap Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısı, Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı, Aydın genelinde gündemde olan ve çeşitli tedbirlerin alındığı şap hastalığına karşı üreticileri bilgilendirmeyi amaçladı.

Uzman Sunumu ve Temel Uyarılar

Prof. Dr. Hasan Batmaz katılımcılara şap hastalığının belirtileri, bulaşma yolları ile korunma ve mücadele yöntemleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Batmaz, hastalığın hızlı yayılabilen yapısına vurgu yaparak alınan tedbirlerin titizlikle uygulanmasının önemini vurguladı.

Katılımcılar ve Uygulamalı Eğitim

Toplantıya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler ile üreticiler katıldı. Katılımcılar teorik bilgilerin yanı sıra, sahada uygulanabilecek pratik önlemler konusunda da bilgilendirildi.

Yetkililer, bölgede hayvan sağlığını korumak ve bulaşma risklerini en aza indirmek amacıyla çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

SÖKE'DE ŞAP BİLGİLENDİRMESİ

SÖKE'DE ŞAP BİLGİLENDİRMESİ

PROF. DR. HASAN BATMAZ SUNUM YAPTI