THY Uçağı İstanbul'da: Sumud Filosu'ndan Gelen 15 Türk Aktivist Karşılandı
İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulan Küresel Sumud Filosu bünyesindeki 15 Türk vatandaşı aktivisti taşıyan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, İstanbul Havalimanı'na indi. Aktivistler VIP salonda aileleri ve yetkililer tarafından karşılandı.
Geliş ve karşılama
Ürdün'ün başkenti Amman'daki Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı'ndan 16.35'te hareket eden THY uçağı, saat 18.50'de İstanbul Havalimanı'na ulaştı. Aktivistler, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda aileleri, bazı yetkililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.
Sumud Filosu'na yönelik saldırı ve aktarım
Küresel Sumud Filosu, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla seyrederken 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı. İsrail ordusu, filoya müdahale ederek filoya ait 42 gemi'ye el koydu ve gemilerde bulunan yüzlerce uluslararası aktivisti alıkoydu.
Alıkonulan aktivistler, ülkenin güneyindeki Ketziot Hapishanesi'ne nakledildi. Bu sabah işgal altındaki Batı Şeria'dan Ürdün'e geçen 131 aktivist arasında 15 Türk vatandaşı da yer aldı.
Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo olma özelliğini taşıyor.
İsrail’in yasa dışı şekilde alıkoyduğu Küresel Sumud Filosu’ndaki Türk ve diğer ülke vatandaşları, İstanbul Havalimanı’na getirildi. Aktivistler burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.