Olayın kısa özeti
Antalya'da dün akşam saat 19.30 civarında, Deniz Mahallesi Yavuz Özcan Parkı'nda sıra dışı bir olay yaşandı. İddiaya göre ismi Yusuf B. olan bir kişi, parkta bağırarak çevredekilerin dikkatini çekti ve daha sonra parkta bulunan 10 metrelik çam ağacı'na tırmandı. Olayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
olayın gelişimi:
Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, oluşabilecek bir düşme riskine karşı ağacın altına atlama yatağı (hava yatağı) açtı. Görevli ekipler ve çevredeki tatilciler, adamın aşağı inmesi için uzun süre uğraştı.
Parkta bağıran ve yetkililere taleplerini ileten şahıs, bankalara çok fazla borcu olduğunu ve kartlarının kapatılarak borcunun silinmesini istediğini belirtti. Muraptaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polis memurları ilk etapta şahsı ikna etmeye çalıştı; ancak Yusuf B. yetkililer gelmediği sürece inmeyeceğini söyledi.
ikna süreci ve sonuç:
Polis ekipleri, şahsı sakinleştirmek için farklı yöntemler denedi; hatta olayı görüntülemek üzere gelen gazetecilere konuşma teklifinde bulunuldu fakat bu teklif de reddedildi. Israrcı tutum sürünce olay yerine müzakereci polis çağrıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmelerin ardından müzakereci polis, itfaiye aracının sepeti ile ağacın yanına kadar yaklaşabildi.
Seçilen yaklaşım, fiziksel zorlamadan kaçınarak güvenli temas kurmaktı. Müzakereci ve itfaiye eri, şahsın yakınında sepetle beklerken getirdikleri bir pet şişe suyu verdi; Yusuf B., sıcak havadan bunaldığını söyleyerek suyu kabul etti ve kısa bir konuşmanın ardından aşağı inmeye ikna oldu. İtfaiye erinin yardımıyla şahıs sepet içerisine alınarak güvenli şekilde indirildi.
Olayın ardından Yusuf B., ifade işlemleri için polis merkezine götürüldü. Parkta yaşanan bu müdahale sırasında yaralanma veya maddi hasar bildirilmedi.

ANTALYA'DA BUNALIMA GİREN BİR KİŞİ, 10 METRELİK ÇAM AĞACININ EN ÜST NOKTASINA ÇIKINCA POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!