Çocukların atıkları sanata dönüştüğü beş haftalık keşif serüveni

20 Temmuz-21 Ağustos'ta düzenlenen Çevre Bilim Akademisi'nde çocuklar, geri dönüşüm ve doğa temalı atölyelerle bilimsel düşünme ve yaratıcılık geliştirdi.


Çocukların atıkları sanata dönüştüğü beş haftalık keşif serüveni

programın yapısı ve hedefleri:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Çevre Bilim Akademisi, 20 Temmuz-21 Ağustos tarihleri arasında beş haftalık bir programla tamamlandı. Haftanın üç günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki seans halinde yürütülen etkinliklerde; 5-7, 8-10 ve 11-14 yaş gruplarına özel planlanmış atölyelerle toplam altı grup oluşturuldu. Programın temel amacı, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesini sağlamakla birlikte bilimsel düşünme, çevre bilinci ve yaratıcılık becerilerini desteklemekti.

atölyelerde neler yapıldı:

Akademideki atölyeler geri dönüşüm, doğa bilimleri, fizik, biyoloji ve doğadan sanata uzanan farklı temalara odaklandı. Çocuklar atıklara yeniden yaşam vererek özgün tasarımlar yaptı, doğayı gözlemleyerek temel bilimsel kavramları uygulamalı biçimde deneyimledi. Her atölye; merak, sorgulama, tasarlama ve uygulama adımlarını bir araya getirerek katılımcıların teoriyi pratiğe dönüştürmesini teşvik etti. Onlarca öğrencinin yüzlerce yeni fikir ve hayalle buluştuğu çalışmalar, atık yönetimi ve çevre koruma konularına somut bir katkı sağladı.

beceri kazandırma ve kapanış etkinlikleri:

Çalışmalar sadece bilgi aktarmakla kalmadı; aynı zamanda problem çözme, gözlem yapma, birlikte çalışma ve üretme becerilerinin gelişimini hedefledi. Katılımcılar, ekip çalışmalarında farklı bakış açıları geliştirmeyi ve kendi projelerini sunmayı öğrendi. Programın sonunda çocuklara katılım sertifikaları ve çeşitli ödüller verildi. Beş haftalık süreci tamamlayan öğrenciler, yalnızca anı değil; kendi elleriyle ürettikleri çalışmalar ve edindikleri yeni bilgilerle merkezin kapısından ayrıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi, gelecekte de farklı yaş gruplarını bilime ve çevre bilincine yönlendiren etkinlikler düzenlemeye devam edeceğini bildirdi.

ÇEVRE BİLİM AKADEMİSİ’NDE ATIKLAR TASARIMA, MERAK KEŞFE DÖNÜŞTÜ

ÇEVRE BİLİM AKADEMİSİ’NDE ATIKLAR TASARIMA, MERAK KEŞFE DÖNÜŞTÜ

İrem Özkan

İrem Özkan

Yapay Zeka & Teknoloji Editörü

Yapay zeka gelişmeleri, mobil uygulamalar, yazılım dünyası ve sosyal medya haberlerinde uzmanlaşmış genç editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!