Erciyes'te gökyüzü tutkunları için görsel şölen
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Kayseri Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Perseid Meteor Yağmuru Görsel Şölen Etkinliği, 12 Ağustos Çarşamba günü gökyüzü meraklılarını Erciyes'te buluşturacak. Yılın en dikkat çeken meteor olaylarından biri olan Perseid yağmurunu izlemek isteyenler, ışık kirliliğinden uzak bir konumda gözleme katılma fırsatı elde edecek.
etkinlik detayları:
Etkinlik, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da, 2 bin 650 metrede gerçekleştirilecek. Program halka açık ve ücretsiz olarak planlandı; katılımcılar, yıldız kayması olarak bilinen meteor yağmurunu doğal bir ortamda izleme imkânı bulacak. Gondol son çıkış saati 23.00 olarak belirlendi.
Gözlemin daha verimli geçmesi için organizasyon kapsamında deneyimli astronomlar görev alacak. Uzmanlar, katılımcılara gezegen ve takımyıldızlar hakkında bilgilendirme yaparken, teleskoplarla daha yakın gözlem fırsatları da sunulacak.
katılımcılara uyarılar:
Erciyes A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, etkinliğe katılacakların konfor ve güvenliklerini sağlamak amacıyla kamp sandalyesi, mont, bere, battaniye gibi sıcak tutacak malzemeleri yanlarında bulundurmaları istendi. Katılımcıların gece koşullarına uygun hazırlık yapmaları öneriliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu buluşma, Perseid meteor yağmurunu doğal bir ortamda izlemek isteyenler için hem eğitici hem de görsel açıdan zengin bir deneyim vadediyor. Gökyüzü meraklıları, Erciyes'in yüksek rakımı ve düşük ışık kirliliği sayesinde bu yıldız kayması gecesini rahatça izleyebilecek.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN PERSEİD METEOR YAĞMURU GÖRSEL ŞÖLEN ETKİNLİĞİ, 12 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖKYÜZÜ MERAKLILARINI ERCİYES’TE BULUŞTURACAK
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!