Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda yeni bir ziyaret alanı
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda tamamlanan "Yırtıcı Adası" projesi, ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayıyor. Proje, aslan ve kaplanların doğal yaşam alanlarını andıran düzenlemelerle donatıldı; misafirler hayvanları güvenlik camlarının arkasından yakından gözlemleyebilecek.
projenin özellikleri:
Yırtıcı Adası, park sınırları içinde 3 dönüm arazi üzerine kuruldu. Alanda aslanlar ve kaplanlar için geniş yeşil alanlar, kayalık yükseltiler ve göletler gibi unsurlar yer alıyor; amaç, hayvanların doğal davranışlarını sergileyebileceği bir ortam yaratmak. Proje tanıtımında, fiziksel temasın tamamen engelleneceği özellikle vurgulandı.
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, kurum tanıtımında kendisini Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü doğal yaşam parkı olarak tanımlıyor. Yeni adanın, ziyaretçilere yırtıcı hayvanları güvenli ve kontrol edilen bir yakın mesafeden görme olanağı sunacağı belirtildi.
ziyaretçi deneyimi ve güvenlik:
Bahçeyi gezmeye gelen vatandaşlar, geniş güvenlik camlarının ardından aslan ve kaplanların günlük yaşamlarını izleyebilecek. Yetkililer, alanın tünel akvaryumu benzeri bir düzenlemeye sahip olduğunu, sağlı sollu camın içinde hayvanların dolaşacağı bir düzen kurulacağını aktardı. Bu yapı, ziyaretçilerin hem güvenli hem de yoğun bir gözlem deneyimi yaşamasını hedefliyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler, projenin sunduğu deneyimi şu sözlerle anlattı: "Burası Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın dördüncü doğal yaşam parkımız. Yakın zamanda bir yırtıcı adası açıyoruz. Yırtıcı adasında tünel akvaryumu gibi sağlı ve sollu camın içerisinde aslanlar ve kaplanlar olacak. Yaklaşık olarak bu alan üç dönüm araziden oluşuyor. İçerisinde aslan ve kaplanlar serbest olarak dolanacaklar. İnsanlar bir cam aracılığıyla ayrılmış olan yerde aslan ve kaplanın nefesini, sesini hissedecek kadar yakın bir yerden görecekler. Herkesi Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’na bekliyoruz".
Yetkililer, Yırtıcı Adası'nın açılmasının ardından ziyaretçi yoğunluğunun artmasının beklendiğini, ancak hayvan refahı ve ziyaretçi güvenliğinin öncelikli tutulacağını belirtiyor. Açılış tarihi ve ziyaret saatleriyle ilgili bilgiler, park yetkilileri tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DOĞAL HAYATI KORUMA DAİRESİ BAŞKANI CELAL ÖZSÖYLER
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!