İspanya ve Fransa görevlerini bitiren 4 yangın söndürme uçağı Türkiye’ye döndü

OGM, İspanya ve Fransa'da yangın söndürme görevini tamamlayan 4 uçağın yurda döndüğünü ve uluslararası destek çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.


İspanya ve Fransa görevlerini bitiren 4 yangın söndürme uçağı Türkiye’ye döndü

orman genel müdürlüğü duyurdu

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılan açıklamada, İspanya ve Fransa'daki yangın söndürme çalışmalarına katılan 4 uçağın görevlerini tamamlayarak Türkiye'ye döndüğü bildirildi. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, uluslararası destek faaliyetlerinin ülke ve dünya ormanları için önemli olduğu vurgulandı.

görev kapsamı ve sayısal veriler

Açıklamada, OGM'nin 2020 yılından bu yana 8 ülkeye destek verdiği, bu süre içinde toplam 24 uçak ve 23 helikopter ile müdahalelerde bulunduğu ifade edildi. İspanya ve Fransa'daki operasyonlarda görev alan uçakların planlanan görevlerini başarıyla tamamladığı belirtildi.

teşekkür ve uyarılar

OGM, uçakların göreve sevk edilmesine ilişkin talimatları veren Recep Tayyip Erdoğan ve İbrahim Yumaklı'ya, görevlerini üstün gayretle tamamlayan pilotlar ile mürettebata teşekkür etti. Kurum ayrıca, "Avrupa genelinde olduğu gibi ülkemizde de yangın riski varlığını sürdürmektedir" uyarısını yaparak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

İspanya ve Fransa'da görev yapan 4 uçak Türkiye'ye döndü

İspanya ve Fransa'da görev yapan 4 uçak Türkiye'ye döndü

Aslı Han

Aslı Han

Çevre & Ekoloji Editörü

İklim değişikliği, sıfır atık projeleri, ekoloji ve çevre koruma bilinci üzerine haberler ve özel dosyalar hazırlayan çevre editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!