Kahramanmaraş'ta 42 derece: gölgede molalar, restorasyonda ustalar çalışıyor

Kahramanmaraş'ta termometreler 42 dereceyi gösteriyor; öğle saatlerinde sokaklar boş kaldı, vatandaşlar gölgede serinlemeye çalışırken ustalar molalarla çalışmaya devam ediyor.


Kahramanmaraş'ta 42 derece: gölgede molalar, restorasyonda ustalar çalışıyor

Kahramanmaraş'ta bunaltıcı sıcaklar günlük hayatı zorluyor

Kahramanmaraş'ta hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle termometreler 42 dereceyi gösterdi. Öğle saatlerinde vatandaşlar evde kalmayı tercih ederken, cadde ve sokaklar büyük ölçüde sakinleşti.

günlük yaşam ve sokaklarda gözlemler:

Sıcak hava nedeniyle dışarı çıkanlar, ağaç gölgelerine ve çeşme başlarına yönelerek serinlemeye çalıştı. Sokaklardaki sakinlik, günlük alışveriş ve sosyal hayatı etkiledi; esnaf da yüksek sıcaklıklardan etkilendiğini belirtti.

Esnaf İbrahim Sarı, 'Hava sıcaklıkları çok yüksek biz de iş yerimizdeyiz. Bizleri de etkiliyor sıcak havalar' diyerek sıcaklığın işletmelere ve çalışanlara yansımasını özetledi.

restorasyon ve açık alanda çalışanların durumu:

Tarihi Kahramanmaraş Kalesinde süren restorasyon çalışmalarında görev alan taş duvar ustaları da güneşin altında mesailerini sürdürüyor. Ustalar, çalışma temposunu düşürmemeye çalışırken sık sık su molası veriyor ve gölgeye çekilerek dinleniyor.

Taş duvar ustası Yunus Umuş 'Hava 40 derecenin üzerinde de olsa çalışmak zorundayız evimize ekmek götürmek için çalışıyoruz' ifadelerini kullandı. Bir diğer taş ustası Sinan Atasever ise 'Evimize ekmek götürebilmek için sıcağa da, soğuğa da katlanmak zorundayız' dedi.

Aynı şekilde inşaat işçisi Muhammed Dilbil de iş gereği sıcak altında çalışmak zorunda olduklarını belirterek, 'Sıcakta inşaatta çalışıyoruz. Yapacak bir şey yok' diye konuştu.

Uzun vadede benzer hava koşullarının çalışma düzeni ve günlük yaşam üzerinde yaratacağı baskı, özellikle açık alanda çalışanlar ve küçük esnaf için önemli bir risk unsuru olmaya devam ediyor. Vatandaşlar öğle sıcaklarını gölgede veya serin mekanlarda geçirmeyi tercih ederken, dışarıda çalışanlar için düzenli molalar ve su tüketimi ön plana çıkıyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA SICAK HAVA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR. TERMOMETRELERİN 42 DERECEYİ GÖSTERDİĞİ...

KAHRAMANMARAŞ'TA SICAK HAVA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR. TERMOMETRELERİN 42 DERECEYİ GÖSTERDİĞİ KENTTE SICAK ALTINDA ÇALIŞANLAR ZOR ANLAR YAŞIYOR.

Aslı Han

Aslı Han

Çevre & Ekoloji Editörü

İklim değişikliği, sıfır atık projeleri, ekoloji ve çevre koruma bilinci üzerine haberler ve özel dosyalar hazırlayan çevre editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!