kavurucu sıcakta pancar tarlasında direnen çiftçiler üretimi ayakta tutuyor

Erzincan'da 35–40 dereceyi bulan sıcaklıkta sabah erken saatlerden akşama kadar pancar çapasına devam eden çiftçiler, üretimi ve aile gelirini koruyor.


kavurucu sıcakta pancar tarlasında direnen çiftçiler üretimi ayakta tutuyor

Erzincan'da tarlada çapa mesaisi devam ediyor:

Erzincan'da şeker pancarı ekili alanlarda hasat öncesi bakım çalışmalarının en yoğun dönemi yaşanıyor. Çiftçiler, gündüz sıcaklıklarının 35-40 dereceyi bulduğu ortamda sabahın ilk saatlerinden akşama kadar tarlada çapa yaparak pancarların gelişimine katkı sağlıyor.

Çalışma saatleri ve uygulanan yöntemler:

Üreticiler genellikle 06.00-07.00 civarında tarlaya gelerek güneşin en yükseldiği saatlere kadar çalışıyor. Birçok çiftçi dizlerinin üzerinde saatlerce yabancı ot temizliği yapıyor; işler çoğunlukla elle ve eldeki ekipmanlarla yürütülüyor. Bu yoğun tempo, pancar verimi için yapılan rutin bakımın ayrılmaz bir parçası olarak görülüyor.

sıcakla korunma ve ekonomik sonuçlar:

Çiftçiler, şapka ve uzun kollu giysilerle güneşten korunmaya çalışıyor. Tarlada çalışanlar, doğrudan güneş altında çalışmanın işleri zorlaştırdığını vurguluyor; bir üretici, "35-40 dereceyi bulan sıcaklıkta pancar çapalıyoruz. Sabah saat 07.00’de işe başlıyor, akşam 17.00’ye kadar çalışıyoruz. Zor şartlarda çalışıyoruz ama üretmek zorundayız." diyerek durumun ciddiyetini özetliyor. Bu emek sayesinde hem üretimin sürekliliği sağlanıyor hem de aile bütçesine doğrudan katkı veriliyor.

Yerel üretim sezonunun devam ettiği bu süreçte, bakım çalışmalarının etkinliği hasat dönemindeki verimi doğrudan etkiliyor; çiftçilerin yoğun çabası bölge tarımı için belirleyici oluyor.

ERZİNCAN'DA ŞEKER PANCARI TARLALARINDA ÇALIŞAN ÇİFTÇİLER, 35-40 DERECEYİ BULAN HAVA SICAKLIĞINA...

ERZİNCAN'DA ŞEKER PANCARI TARLALARINDA ÇALIŞAN ÇİFTÇİLER, 35-40 DERECEYİ BULAN HAVA SICAKLIĞINA RAĞMEN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDEN AKŞAM SAATLERİNE KADAR ÇAPA YAPARAK ÜRETİME KATKI SAĞLIYOR

Aslı Han

Aslı Han

Çevre & Ekoloji Editörü

İklim değişikliği, sıfır atık projeleri, ekoloji ve çevre koruma bilinci üzerine haberler ve özel dosyalar hazırlayan çevre editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!