soruşturmada son gelişme:
Sivas'ın Divriği ilçesinde 7 gündür kayıp olan 11 aylık Büşra ile ilgili soruşturmada yeni bir adım atıldı. Ailenin diğer çocuklarının yaptığı ihbar üzerine, bebeği borç karşılığı aldığı iddia edilen M.K., Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde gözaltına alındı.
Gözaltına alınan M.K., sorgulanmak üzere Divriği'ye getirilmeden önce jandarma kayıtlarında ilk ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.
aile ifadeleri ve ortaya çıkan çelişkiler:
Aile, olaya ilişkin çeşitli ve çelişkili beyanlarda bulundu. Kırsalda hayvancılıkla uğraşan baba E.B., 8 gün önce jandarmaya başvurarak kızları Büşra'nın kaybolduğunu bildirmişti. İlk açıklamalarda ailenin yabani hayvanların bebeği kaçırmış olabileceği yönündeydi ancak süreç içinde ifadeler değişti.
Anne E.B. (27) ilk ifadesinde bebeğin para karşılığı babası tarafından satıldığını iddia etti; daha sonra ifadesini değiştirerek eşinin bebeği öldürdüğü yönünde beyanlarda bulundu. Bu gelişmelerin ardından anne de dahil olmak üzere bazı yakınlar hakkında işlem yapıldı ve söz konusu kişilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!