Kocakonak'ta 58. geleneksel panayır, depremin ardından yeniden başlıyor

Sındırgı'da 24-30 Ağustos'ta düzenlenecek 58. Kocakonak Panayırı, 2025 depremlerinin ardından lunapark, konser ve yöresel stantlarla yeniden açılıyor.


Kocakonak'ta 58. geleneksel panayır, depremin ardından yeniden başlıyor

Kocakonak Panayırı yeniden:

Sındırgı Belediyesi tarafından Kocakonak Panayır Alanı'nda düzenlenecek olan 58. Geleneksel Kocakonak Panayırı, 24-30 Ağustos tarihleri arasında kapılarını açıyor. 2025 yılında yaşanan depremler nedeniyle ara verilen organizasyon, bu yıl daha kapsamlı bir programla ziyaretçilerle buluşacak.

Etkinlikler kapsamında ilçenin yanı sıra Balıkesir ve çevre il ve ilçelerden gelecek binlerce ziyaretçinin panayırı gezmesi, alışveriş yapması ve eğlence olanaklarından yararlanması bekleniyor.

Etkinlik ve sahne programı:

Panayırda yedi gün boyunca lunapark, gondol, çocuk oyun alanları ve çeşitli eğlence etkinlikleri hizmet verecek. Ayrıca alanda yöresel ürünlerin ve farklı sektörlerden esnafların yer alacağı satış stantları kurulacak, ziyaretçilere hem alışveriş hem de kültürel deneyim imkanı sunulacak.

Beş gece sürecek konser ve sahne gösterileri ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Program şöyle planlandı: 26 Ağustos'ta Altıeylül Kent Konseyi Kadın Meclisi Ritim Grubu darbuka şovu; 27 Ağustos'ta Kobra Murat; 28 Ağustos'ta Osman Çiçek ile Türk Halk Müziği; 29 Ağustos'ta Elmas ve İzmirli Deniz; final ise 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel olarak Ömer Çandır konseri ile yapılacak.

Geleneksel kültürün aktarımı ve yerel ekonomik hareketlilik:

Panayır, asırlık bir gelenek olarak hem geçmişin panayır atmosferini yaşatmayı hem de yeni nesillere aktarmayı amaçlıyor. Aileler ve çocuklar için tasarlanmış etkinlikler, günlük eğlence düzenlemeleri ve çocuk oyun alanlarıyla özellikle aile odaklı bir program sunuluyor.

Sındırgı'nın sosyal ve ekonomik yaşamında önemli bir yere sahip olan etkinlik, yöresel üreticiler ve esnaf için pazar ve tanıtım imkanı sağlayacak. 24 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel etkinliklerle sona erecek panayır, bölge halkına yaz sonunda yoğun bir sosyalleşme ve ticaret alanı sunacak.

SINDIRGI’DA 58. GELENEKSEL KOCAKONAK PANAYIRI HEYECANI BAŞLIYOR

SINDIRGI’DA 58. GELENEKSEL KOCAKONAK PANAYIRI HEYECANI BAŞLIYOR

Hazal Tunç

Hazal Tunç

Kültür Sanat Editörü

Mimar Sinan Güzel Sanatlar mezunu. Vizyona giren filmler, tiyatro oyunları, kitap incelemeleri ve sergi haberlerini yayına hazırlıyor.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!