Manisa FK deplasmanda 2-1 kazandı, Boluspor'da sakatlık ve soru işaretleri

Manisa FK, Trendyol 1. Lig açılışında Boluspor'u 2-1 yenerek sezona galibiyetle başladı; hocalar maçı ve Erdem Can Polat'ın fibula kırığını değerlendirdi.


Manisa FK deplasmanda 2-1 kazandı, Boluspor'da sakatlık ve soru işaretleri

maçın özeti:

Trendyol 1. Lig 2026-2027 sezonunun ilk haftasında Boluspor, sahasında Manisa FK'ya 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik sorumluları mücadeleyi değerlendirdi; maçın hem saha içi performansları hem de maç içinde yaşanan sakatlık konuşmanın merkezindeydi.

manisa teknik sorumlusu selman coşkun'un değerlendirmesi:

Manisa FK Teknik Sorumlusu Selman Coşkun, takımının genç bir kadro olduğunu ve üretken oyun anlayışını sürdürdüklerini vurguladı. Coşkun, sezonun tüm takımlar için sakatsız ve hakem kararlarının gölgesinde kalmayan maçlar şeklinde geçmesini dilediğini söyledi. Maçın akışına ilişkin olarak ilk ve ikinci yarıyı ayrı ayrı değerlendiren Coşkun, başlangıçta geçişte gelen golün demoralize ettiğini ancak baskıyla ve topa sahip olarak ilk yarıda durumu çevirmeyi başardıklarını ifade etti. İkinci yarıda ise Boluspor'un önde basacağını öngördüklerini, iç koridorlarda topla buluşup ters toplarla pozisyon üretmeye çalıştıklarını anlattı.

Coşkun ayrıca transfer ve kadro yapılanmasına dair, "6 oyuncu kaybettik, 7 oyuncu kaybettik, 6 oyuncu transfer ettik" ifadelerini kullanarak gençlerle tecrübeli oyuncuları harmanlayarak sürekli gelişimi hedeflediklerini belirtti.

boluspor teknik sorumlusu yiğit yılmazer'in açıklamaları:

Boluspor Teknik Sorumlusu Yiğit Yılmazer, kazanma amacıyla çıktıkları maçta beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Yılmazer, ilk yarıda erken gol bularak oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını ancak ilk yarı sonlarında yaşanan ve "basit penaltı" olarak nitelendirdiği pozisyon ile gelen ikinci golün takımı üzdüğünü belirtti. Genç bir ekip olduklarını, zamana ihtiyaçları olduğunu ancak enerji ve istek açısından eksik olmadıklarını vurguladı.

İkinci yarıda savunma ve bloklar arası geçişleri kapatmaya çalıştıklarını; Manisa'nın geçen seneden büyük oranda benzer kadroyla geldiğini, birbirlerini tanıyan bir takım olduğunu söylediklerini aktardı. Yılmazer, ellerinden geleni yapmalarına rağmen müsabakadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldıklarını ifade etti.

erdem can polat'ın sakatlığı:

Maçın 59. dakikasında sakatlanan Boluspor oyuncusu Erdem Can Polat hakkında Yılmazer, alınan bilgilere göre oyuncunun fibula kemiğinde kırık olduğunu açıkladı. Teknik sorumlu, hem takım hem de taraftarlar adına bu sakatlıktan dolayı üzüntü duyduklarını, Erdem'e geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ve oyuncunun en kısa sürede takıma dönmesini umut ettiklerini belirtti.

Her iki teknik sorumlunun değerlendirmeleri, sezonun daha uzun bir süreç olduğunu ve takım performanslarının maç maç şekilleneceğini ortaya koydu. Manisa FK galibiyetle sezona başlarken, Boluspor için hem saha içi düzeltilecek noktalar hem de Erdem Can Polat'ın sakatlığı önümüzdeki günlerin gündeminde olacak.

MANİSA FK TEKNİK SORUMLUSU SELMAN COŞKUN

MANİSA FK TEKNİK SORUMLUSU SELMAN COŞKUN

Sinem Aksoy

Sinem Aksoy

Spor & Röportaj Editörü

Basketbol, voleybol ve amatör branşlar haberlerinin yanı sıra sporcularla yapılan özel röportajları yayına hazırlıyor.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!