Mezarlıkta iki kapkaç, çalınan telefondan 97 bin lira transferi yapıldı

Adana'da aynı gün iki mezarlıkta kapkaç yapan zanlıların, çalınan telefondan 97 bin TL havale ettiği tespit edildi; dört kişi tutuklandı.


Mezarlıkta iki kapkaç, çalınan telefondan 97 bin lira transferi yapıldı

Olayın detayları:

Adana'da 2 Ağustos günü Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı girişinde meydana gelen kapkaçta, Remziye A.'nın otomobilinde bulunan cep telefonu çalındı. Mağdurun ihbarı üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.

Soruşturma ve deliller:

Polis ekipleri mezarlık giriş çıkışındaki güvenlik kameralarını inceledi ve şüphelilerin olay yerine gelişini gösteren bir otomobili tespit etti. Görüntülerden elde edilen bulgular doğrultusunda, Poyraz G. ve Yunus Emre K. isimleri öne çıktı ve mağdura gösterilen fotoğraflarda teşhis sağlandı.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, Buruk Mezarlığı'ndaki kapkaç sonrası çalınan telefonda kayıtlı mobil bankacılık uygulaması üzerinden 97 bin TL'nin Çiçek Ç. hesabına aktarıldığı belirlendi.

İkinci olay ve yakalama süreci:

Aynı şüphelilerin, teşhis sonrası Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı'na giderek benzer bir yöntemle bir başka otomilden telefon çaldıkları bildirildi. Yapılan operasyonlarda Çiçek Ç., Emin B., Yunus Emre K. ve Poyraz G. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dört şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay, güvenlik kameraları, fotoğraf teşhisleri ve bankacılık kayıtlarıyla belgeledi.

Polis soruşturması çerçevesinde elde edilen delillerin dosyaya sunulduğu ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

ADANA’DA AYNI GÜN İÇERİSİNDE İKİ FARKLI MEZARLIKTA CEP TELEFONU HIRSIZLIĞI YAPAN ŞÜPHELİLERİN, BİR...

ADANA’DA AYNI GÜN İÇERİSİNDE İKİ FARKLI MEZARLIKTA CEP TELEFONU HIRSIZLIĞI YAPAN ŞÜPHELİLERİN, BİR OLAYIN ARDINDAN ÇALDIKLARI TELEFON ÜZERİNDEN 97 BİN TL PARA TRANSFERİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI.

Hakan Arslan

Hakan Arslan

Asayiş & Operasyon Editörü

Olay yeri haberleri, mahkeme süreçleri ve güvenlik güçlerinin operasyon haberlerinde uzmanlaşmış haber editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!