Muhtarlar Darıca kampında drama ile iletişim ve ilk yardım pratiği yaptı

Darıca’daki Bayramoğlu Balyanoz Gençlik Kampı'nda düzenlenen programda muhtarlara drama destekli iletişim eğitimi ve Heimlich ile temel yaşam desteği uygulamalı verildi.


Muhtarlar Darıca kampında drama ile iletişim ve ilk yardım pratiği yaptı

Muhtarlar kırsal ve kentsel iletişim ile acil müdahaleye hazırlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Darıca’daki Bayramoğlu Balyanoz Gençlik Kampında bir araya gelen muhtarlar, iki günlük programda hem iletişim becerilerini hem de temel ilk yardım yetkinliklerini geliştirdi. Etkinlik, muhtarların vatandaşlarla daha verimli diyalog kurması ve acil durumlarda doğru müdahaleyi yapabilmesi için planlandı.

Drama ile etkili iletişim eğitimi:

Program çerçevesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Drama Anlatımı ile Etkili İletişim Eğitimi"ni drama eğitmeni Murat Kaya verdi. Eğitimde diksiyon ve hitabet çalışmaları yapıldı; muhtarlar vatandaş taleplerini anlama, beden dili kullanımı ve iletişim sorunlarına yaklaşım konularında canlandırmalarla pratik yaptı. Canlandırmalar, gerçek hayat senaryolarına yakın örneklerle katılımcıların sahada karşılaşabilecekleri durumlara hazırlıklı olmasını hedefledi.

Hayati ilk yardım uygulamaları ve proje kapsamı:

Etkinlik aynı zamanda 2026 Hayat Kurtaran Mahalleler Projesi kapsamında gerçekleşti. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri Dilek Yılmaz ve Yasemin Güngör tarafından verilen oturumlarda muhtarlara temel yaşam desteği, kalp masajı ve özellikle hava yolu tıkanıklıklarında uygulanan Heimlich manevrası gibi hayati önem taşıyan müdahaleler uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimlerde yanlış müdahalelerin yol açabileceği risklere dikkat çekilerek, doğru tekniklerin tekrarla pekiştirilmesine önem verildi.

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, mahalle düzeyinde hizmet süreçlerinin ve acil müdahale kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Uğur Şahin, mahallelerin sorunlarını yakından takip etmek için muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduklarını ve benzer eğitimlerin önümüzdeki dönemde de süreceğini söyledi.

Eğitimi tamamlayan muhtarlar, uygulamalı çalışmaların sahada karşılaşılabilecek acil durumlara hazırlık açısından önemine vurgu yaparak programın faydasına dikkat çekti ve yetkililere teşekkür etti.

DARICA'DAKİ GENÇLİK KAMPINDA BİR ARAYA GELEN MUHTARLAR, DRAMA YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN...

DARICA'DAKİ GENÇLİK KAMPINDA BİR ARAYA GELEN MUHTARLAR, DRAMA YÖNTEMİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN CANLANDIRMALARLA İLETİŞİM BECERİLERİNİ GELİŞTİRİRKEN, UZMANLARDAN DA TEMEL YAŞAM DESTEĞİ VE HEİMLİCH MANEVRASI GİBİ HAYATİ İLK YARDIM UYGULAMALARINI ÖĞRENDİ.

Emre Koç

Emre Koç

Bölgesel Haberler Editörü

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden servis edilen valilik, belediye ve yerel yaşam haberlerini yönetiyor.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!