THK çatısında yeni bir spor kulübü
Türk Hava Kurumu bünyesinde İnsansız Hava Aracı Spor Kulübü kuruldu. Yeni oluşum, Türk Hava Kurumu çatısı altında kurulan ilk spor kulübü olma özelliğini taşıyor ve İHA, drone, model hava araçları ile roket alanlarında faaliyet gösteren gençleri, amatör oluşumları, üniversite topluluklarını ve spor kulüplerini ortak bir vizyon etrafında buluşturmayı hedefliyor.
Kulübün hedefleri ve eğitim vizyonu:
Türk Hava Kurumu Genel Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Fahrettin Kaya, Türkiye’nin havacılık ve insansız hava araçları teknolojisinde önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı. Kaya, kuruluş amacını şu sözlerle özetledi: "Türk havacılığının sıfır noktası olan Türk Hava Kurumu olarak, dünyada insansız hava araçları teknolojisinde öncü olan ülkemizin gençlerini de bu alanda dünyanın en iyi İHA pilotları arasında yetiştirmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz 100 bin insansız hava aracı pilotu yetiştirmek. İnsansız hava araçları, drone, model hava araçları ve roket alanlarında faaliyet gösteren amatör oluşumların ortak bir çatı altında buluşturulması sağlamaktır. Amacımız, havacılık sporlarının gelişimine katkı sağlayacak sürdürülebilir bir iş birliği ağı oluşturmaktır".
Gençler için yeni bir havacılık ve teknoloji ekosistemi:
Kaya, havacılık teknolojilerinin yalnızca teknik bir gelişim alanı olmadığını; gençlerin üretkenliğini artıran, yenilikçi fikirleri destekleyen ve Türkiye’nin teknolojik geleceğine yön veren bir ekosistem oluşturmanın önemine dikkat çekti. Kulüp, gençlerin İHA ve drone teknolojileri konusunda eğitim almalarını, uygulamalı deneyim kazanmalarını, sportif faaliyetlere katılmalarını ve teknoloji odaklı projeler geliştirmelerini desteklemeyi amaçlıyor.
İş birliği çağrısı ve ortak projeler:
Açıklamasında kurumlar, kulüpler ve topluluklar arasındaki iletişimin güçlendirilmesine vurgu yapan Kaya, Türkiye genelinde faaliyet gösteren amatör drone, İHA ve roket kulüpleri ile üniversitelerdeki öğrenci topluluklarına çağrıda bulundu. Kaya, çağrısını "Gelin, güç birliği oluşturalım" diye başlattı ve ekledi: "Ülkemizde faaliyet gösteren tüm amatör drone, İHA ve roket kulüplerini, üniversite öğrenci topluluklarını, spor kulüplerini ve ilgili platformları Türk Hava Kurumu ile iletişime geçmeye davet ediyorum. Gelin; deneyimlerimizi paylaşalım, ortak projeler geliştirelim, eğitim ve organizasyonlarda güç birliği oluşturalım ve havacılık sporlarının geleceğini birlikte şekillendirelim."
Türk Hava Kurumu İnsansız Hava Aracı Spor Kulübü ile farklı şehirlerde faaliyet gösteren kulüpler ve topluluklar arasında ortak projeler, eğitim programları, yarışmalar ve organizasyonlar düzenlenmesinin önü açılacak. Kurum, sürdürülebilir bir iş birliği ağı kurarak havacılık sporlarının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.
Fahrettin Kaya açıklamasını, "İnanıyorum ki kurulacak her yeni iş birliği, ülkemizin havacılık kültürünü daha da ileriye taşıyacak ve gençlerimize yeni ufuklar açacaktır. Birlikte üretelim, birlikte geliştirelim, geleceğe birlikte kanat açalım." sözleriyle tamamladı.

TÜRK HAVA KURUMU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KULÜP BAŞKANI FAHRETTİN KAYA
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!