Tuzla’da gündüz bakımevinde tam gün eğitim ve üç öğün beslenme hizmeti
Tuzla Belediyesi, ilçe sınırları içinde ilk kez tam zamanlı hizmet verecek gündüz bakımevini hayata geçiriyor. Evliya Çelebi Mahallesi Deha Sokak'ta hizmet verecek olan Tuzla Akademi Ecz. Melahat Oğuzbeyi Gündüz Bakımevi için ön kayıtlar 3-14 Ağustos tarihleri arasında alınacak.
hizmet detayları:
Merkez, 36-69 ay arasındaki çocuklara yönelik gelişim odaklı bir program uygulayacak. Eğitimde Millî Eğitim Bakanlığı okul öncesi müfredatı çerçevesinde oyun temelli bir yaklaşım benimsenecek. Hafta içi her gün 08.30-17.00 saatleri arasında açık olacak merkezde çocuklara sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere günde üç öğün yemek verilecek.
Sınıf düzenlemelerinde 3 yaş grubu sınıfları 15'er kişilik, 4 ve 5 yaş grubu sınıfları ise 20'şer kişilik kontenjanlara sahip olacak. Hizmetin ilçede yaşayan aileler için hem eğitim hem de günlük yaşamı kolaylaştırıcı bir destek sunması hedefleniyor.
h3: ön kayıt ve açılış:
Tuzla'da ikamet eden ailelerin başvurabileceği ön başvurular 3-14 Ağustos tarihleri arasında akademi.tuzla.bel.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Gündüz bakımevinin Eylül ayında hizmete başlaması planlanıyor.
Av. Eren Ali Bingöl açılışla ilgili olarak çocukların çok yönlü gelişimini destekleyecek nitelikte bir ortam sunacaklarını, Millî Eğitim Bakanlığı müfredatı doğrultusunda oyun temelli eğitim uygulanacağını ve ailelerin güvenle çocuklarını bırakabilecekleri bir hizmet oluşturacaklarını belirtti. Tüm veliler ön kayıt sürecine davet edildi.

TUZLA BELEDİYESİ, İLÇE BÜNYESİNDE İLK KEZ TAM ZAMANLI HİZMET VERECEK GÜNDÜZ BAKIMEVİNİ HAYATA GEÇİRİYOR.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!