Yoğun sis Ilgar Dağı Geçidi'nde ulaşımı sekteye uğrattı

Ilgar Dağı ve Sahara Geçidi'nde yoğun sis görüşü yer yer 30 metreye düşürüp Ardahan yollarında ulaşımı aksattı; trafik ekipleri sürücüleri uyardı.


Yoğun sis Ilgar Dağı Geçidi'nde ulaşımı sekteye uğrattı

Ardahan'da yoğun sis ulaşımı sekteye uğrattı:

Ardahan-Posof-Damal karayolunun Ilgar Dağı Geçidi'nde etkili olan yoğun sis, sabah saatlerinde görüş mesafesini daraltarak ulaşımı olumsuz etkiledi. Bölgede yer alan 2.550 rakımlı Ilgar Dağı Geçidi ile Ardahan'ı Artvin'e bağlayan 2.540 rakımlı Sahara Geçidi çevresinde sis nedeniyle görüş yer yer 30 metre'ye kadar düştü.

Geçitlerde görüş mesafesi ve sürücülerin durumu:

Sis, özellikle yüksek rakımlı geçitlerde etkisini artırdı; görüşün azalması nedeniyle sürücüler zaman zaman güçlük yaşadı. Ilgar Dağı mevkii ve Şavşat yolu üzerindeki Sahara Geçidi'nde sabah saatlerinde sisin yoğunlaştığı, bazı noktalarda ilerlemenin yavaşladığı gözlendi.

Yetkililerin uyarıları ve alınan önlemler:

Trafik ekipleri, sürücülere takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulundu. Görüş mesafesinin azalmasının sürücüleri zor durumda bıraktığı belirtilirken, yetkililer dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bölgede sisin etkisini sürdürmesi halinde ulaşımda aksamaların devam edebileceği bildirildi; sürücüler, sisli bölgeye girerken uyarılara riayet etmeleri konusunda uyarıldı.

Ardahan’da yoğun sis ulaşımda aksamalara neden oldu

Ardahan’da yoğun sis ulaşımda aksamalara neden oldu

Aslı Han

Aslı Han

Çevre & Ekoloji Editörü

İklim değişikliği, sıfır atık projeleri, ekoloji ve çevre koruma bilinci üzerine haberler ve özel dosyalar hazırlayan çevre editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!