Kongre ve sonuçları:
Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen MHP 15. Olağan İlçe Kongresi, Kozan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi. Kongre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partililere gönderdiği mesajın okunmasıyla başladı.
Seçim süreci tek listeyle yürütüldü ve delegelerin oy kullanmasının ardından Yusuf Seğmen, 23 yıl aradan sonra yeniden MHP Kozan İlçe Başkanlığı görevine getirildi.
Konuşmalar ve vurgular:
Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı çerçevesinde hareket ettiklerini hatırlatarak, MHP'den Cumhur İttifakı ortak adayı olarak kazanılan belediye başkanlığında AK Parti teşkilatına teşekkür etti. Atlı, ülkücü hareketin geçmişten bugüne süren fedakârlık ve vefa geleneğine vurgu yaptı ve MHP Genel Başkanı'nın izinde yürütülen mücadelenin önemine değindi.
MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Mustafa İzgioğlu ise partinin tarihine değinerek şunları söyledi: "Milliyetçi Hareket Partisi ve Başbuğ denilince Adana akla gelir. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, 8-9 Şubat 1969 tarihinde Adana Kapalı Spor Salonu’nda Köylü Millet Partisi’nin adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak almasıyla, 57 yıl önce burada doğmuştur. Kozan’ı çok önemsiyoruz. Kozan bizim için değerlidir".
Seçimin ardından:
Kongrede yapılan oylama sonucunda tek adayla girilen süreç tamamlandı ve Yusuf Seğmen yeni başkan olarak ilan edildi. Kongredeki atmosfer, parti içi birlik mesajları ve birliktelik vurgularıyla son buldu.

KOZAN İLÇESİNDE MHP 15. OLAĞAN İLÇE KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!