Kartepe'de Filografi Sergisi: 'Asâr-ı Hâl' Sanatseverlerle Buluştu

Kartepe Belediyesi Sanat Evi'nde Elif Sonugelen'in filografi sergisi 'Asâr-ı Hâl' açıldı. Sergi 16 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yayın Tarihi: 08.01.2026 13:51
Güncelleme Tarihi: 08.01.2026 13:51

Kartepe'de Filografi Sergisi: 'Asâr-ı Hâl' Sanatseverlerle Buluştu

Kartepe'de Filografi Sergisi: 'Asâr-ı Hâl' Sanatseverlerle Buluştu

Açılış ve Katılımcılar

Kartepe Belediyesi Sanat Evi, geleneksel el sanatlarını modern yorumlarla buluşturan önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Filografi Sanatçısı ve Kültürel Miras Elçisi Elif Sonugelen’in sabır ve ustalıkla işlediği eserlerden oluşan 'Asâr-ı Hâl (İç halin dışa vurmuş izleri)' sergisinin açılışı, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Enes Emengen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergi İçeriği ve Süresi

Elif Sonugelen’in kişisel koleksiyonunda, çivilerin ve tellerin belli bir düzenle örülmesiyle ortaya çıkan filografi sanatının seçkin örnekleri yer alıyor. 'İç dünyanın dışa yansıması' temasıyla hazırlanan eserler, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Sergi, Kartepe Belediyesi Sanat Evinde sanatseverlerin beğenisine sunulmuş olup, 16 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

KARTEPE BELEDİYESİ SANAT EVİ, GELENEKSEL EL SANATLARINI MODERN YORUMLARLA BULUŞTURAN ÖNEMLİ BİR...

KARTEPE BELEDİYESİ SANAT EVİ, GELENEKSEL EL SANATLARINI MODERN YORUMLARLA BULUŞTURAN ÖNEMLİ BİR SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.

KARTEPE BELEDİYESİ SANAT EVİ, GELENEKSEL EL SANATLARINI MODERN YORUMLARLA BULUŞTURAN ÖNEMLİ BİR...

Yazar
EDİTÖR

Deniz Arslan

3 yıllık deneyimli. Psikoloji, beslenme, astroloji, organik yaşam ve seyahat konularında "soft news" olarak adlandırılan okunması keyifli içerikler hazırlar.