DOLAR
38,42 -0,17%
EURO
43,66 0,32%
ALTIN
4.083,84 0,81%
BITCOIN
3.597.964,46 -0,13%

Galatasaray'dan Mourinho'ya Sert Tepki: Türk Futboluna Zarar Veriyor

Galatasaray Kulübü, Mourinho'nun Okan Buruk'a fiziki müdahalesini eleştirerek Türk futboluna verdiği zararı vurguladı.

Yayın Tarihi: 04.04.2025 15:52
Güncelleme Tarihi: 04.04.2025 15:52

Galatasaray'dan Mourinho'ya Sert Tepki: Türk Futboluna Zarar Veriyor

Galatasaray Kulübü'nden Sert Açıklama

Galatasaray, Jose Mourinho'nun Okan Buruka yönelik fiziki müdahalesi üzerine yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Yapılan açıklamada, Portekizli teknik adamın Türk futboluna verdiği zararın son 8 aydır çığ gibi arttığı ifade edildi.

Fenerbahçe derbisi sonrası eleştiriler

Derbinin ardından yapılan açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde elde edilen 2-1'lik galibiyetin ardından Mourinho’nun davranışı hatırlatıldı. Galatasaray, Fenerbahçe Kulübü'nün, yaşanan olayın ardından savunma yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Türk futboluna katkı vermek ümidiyle gelen rakip teknik direktörünün ülke futboluna verdiği zarar her geçen gün artmaktadır" dedi.

Yapılan Açıklamada Dikkat Çeken İfadeler

Galatasaray'ın açıklamasında, "Bu tip yakışıksız olayları yaşatan kişinin özür dilemek yerine Türk futbol kamuoyunun aklıyla alay edercesine bir açıklama yapmasını üzüntüyle karşılıyoruz" denildi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin yaşanan fiziki müdahaleyi savunmasına yönelik, "Allah kimseyi, dünyanın gözü önünde yaşanmış spor adına utanç verici bir saldırıyı sırf teknik direktörü az ceza alsın diye savunmak zorunda bırakmasın" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe'nin İddiaları

Fenerbahçe cephesi, Okan Buruk'un Mourinho'yu el kol hareketleri ve söylemlerle tahrik ettiğini iddia ederek, bu açıklamaları yetersiz buldu. Galatasaray ise bu savunmaları üzüntüyle karşıladıklarını dile getirdi.