Marcel Licka'dan Galatasaray maçı değerlendirmesi
Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Marcel Licka, Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında 15 Ağustos Cuma günü deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Licka, rakibi favori gördüklerini ve takımının tecrübesinin sınırlı olduğunu vurguladı.
Licka'nın açıklamaları
Karagümrük'ün hazırlıklarını TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sürdürdüğünü belirten Licka, antrenman öncesinde basın mensuplarına konuştu. Teknik adam, geçen sezon kadrodan ayrılan önemli oyuncular nedeniyle takımın sezona adeta yeniden başladığını söyledi.
'Galatasaray bu maçın favorisi.' Licka, 'Topsuz olarak daha çok koşmaya hazırız. Galatasaray'a zarar vermemiz için de mental olarak güçlü olmamız gerek. Bu maçta acı çekmeye hazırız. Fedakarlık yapmaya hazırız. Her fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor.' ifadelerini kullandı.
Deneyim eksikliğine dikkat çeken Licka, 'Şu anda takımımız biraz tecrübesiz. Süper Lig seviyesinde çok oyuncumuz yok. İlk maçımızı da Galatasaray gibi büyük bir takımla oynayacağız. İşimiz zor.' dedi.
Resmi maçların önemi ve atmosfer
Başakşehir maçının ertelenmesinin takıma ekstra çalışma süresi verdiğini söyleyen Licka, kaleci Ivo Grbic'in takıma katılmasının da fayda sağladığını aktardı. Licka, hazırlık maçlarını 'yapay' olarak nitelendirip, resmi maçların baskı ve kriz anlarını görmek için daha değerli olduğunu belirtti.
'Cuma günü RAMS Park'ta dolu bir statta oynayacağız. Rakip, taraftar ve hakem olacak. Baskılı bir ortamda takımımın nasıl bir mücadele göstereceğini görmek istiyorum. Futbol sadece topla oynanan bir oyun değil. Mental açıdan takımımı görmek istiyorum.' dedi.
Oyun felsefesi ve lig değerlendirmesi
48 yaşındaki çalıştırıcı, maç maç sistem değiştiren bir hoca olmadığını ve felsefesinden vazgeçmeyeceğini vurguladı. Licka, 'Galatasaray'ın her pozisyonda çok iyi oyuncuları var. Her pozisyondaki oyuncuları açık olmak gerekirse bizden iyi. Futbol bu, futbolda her şey olabilir. Korkmamanız gerekiyor.' şeklinde konuştu.
'Galatasaray'dan seviye olarak çok uzak bir takımız.' Licka, bu maçın takıma önemli bir tecrübe kazandıracağını ve sonrasında nereye odaklanmaları gerektiğini daha iyi anlayacaklarını söyledi.
Rakip analizleri ve takım içi durum
Licka, Galatasaray'ı Gaziantep FK karşısında çok öz güvenli bulduğunu belirtti ve takımının kırılgan yönlerine dikkat çekti. Hazırlık maçlarında Kasımpaşa karşısında iyi mücadele ettiklerini ancak Alanyaspor maçında kırılgan olduklarını söyleyerek oyunculara öz güven aşılama gerekliliğinin altını çizdi.
Jure Balkovec: 'Motiveyiz'
Sloven savunmacı Jure Balkovec, Galatasaray'ı ligin en iyi takımlarından biri olarak tanımladı: 'Belki de ligin en iyi takımı. Onlar bu maçta favori. Biz daha alttan geliyoruz. Pozitif bir sonuç alabilmek için elimizden geleni yapacağız.' Balkovec, transferlerle güçlenen rakiplerin karşısında oynamanın motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı ve Leroy Sane ile Victor Osimhen gibi isimleri örnek gösterdi.
Ivo Grbic: 'Türkiye'ye dönmek istiyordum'
Kadroya Sheffield United'dan katılan Hırvat kaleci Ivo Grbic, Türkiye'ye dönmekten mutlu olduğunu söyledi. Grbic, Galatasaraylı oyuncuları tanımasının savunmayı kolaylaştırdığını ifade etti: 'Büyük takımlara karşı savunma çok önemli. Beraber savunursak takım olarak benim işim çok daha kolay olur.' Ayrıca transfer sürecinde Sheffield United ile yaptığı görüşmeler sonucunda Türkiye'ye dönme kararının her iki taraf için de iyi olduğunu belirtti.
Hazırlıklar devam ediyor
Fatih Karagümrük, Galatasaray maçı hazırlıklarını kondisyon çalışmaları ve pas organizasyonları ile sürdürdü. İdmanın basına kapalı bölümünde maç taktiğinin çalışıldığı öğrenildi.
Not: Haber, Marcel Licka ile oyuncular Jure Balkovec ve Ivo Grbic'in basın açıklamalarına dayanılarak derlenmiştir.