Altınyayla'da Yoğun Kar: Gümişdiğin Köyü Sakinleri 4.5 Kilometre Yürüdü
Yollar kapandı, köylüler temel ihtiyaç için metrelerce kar içinde yürüdü
Sivas'ın Altınyayla ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Bölgedeki kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu alanlarda ulaşım tamamen durdu, bazı köy yolları ulaşıma kapandı.
İlçeye bağlı Gümüşdiğin Köyü sakinleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ilçe merkezine yürümek zorunda kaldı. Köylüler, yaklaşık 4.5 kilometrelik yolu, tipi ve dondurucu soğuk altında, diz boyunu aşan kar içinde güçlükle kat etti.
Zorlu koşullara rağmen ilçe merkezine ulaşan vatandaşlar alışverişlerini yaparak ellerinde ekmek poşetleriyle aynı zorlu yolu tekrar kat edip köylerine döndü. Bu görüntüler, bölgede etkili olan tipinin ve soğuğun boyutlarını ortaya koydu.
Vatandaşlar: "İlçeye karda yürüyerek gidiyoruz. Araçlar hareket etmiyor" dedi.
SİVAS’IN ALTINYAYLA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİDEN DOLAYI YOLLAR KAPANDI. KÖY SAKİNLERİ İSE TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN İLÇE MERKEZİNE 4.5 KİLOMETRELİK YOLU YÜRÜYEREK GİTMEK ZORUNDA KALDI.