Düzce Belediyesi'nden BELMEK Kursiyerlerine Yangın Eğitimi
DÜZCE (İHA) – Düzce Belediyesi tarafından, BELMEK kursiyerlerine yönelik teorik ve uygulamalı yangın eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim, alanında uzman ekipler tarafından verildi ve katılımcıların olası yangınlara karşı bilinç ve hazırlık düzeyini yükseltmeyi hedefledi.
Eğitimin içeriği ve uygulaması
Teorik bölümde kursiyerlere yangın türleri, yangın anında uygulanması gereken doğru davranışlar ile yangın söndürme tüplerinin güvenli ve etkin kullanımı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Eğitmenler, panik anında doğru müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.
Uygulamalı eğitimde ise katılımcılar öğrendiklerini birebir uygulama fırsatı buldu. Kursiyerler, eğitim kapsamında yangın söndürme tüplerini kullanarak kontrollü şekilde müdahale etti ve acil bir durumda nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimledi.
Gerçekleştirilen programla kursiyerlerin yangınlara karşı farkındalığının artırılması, bilinçli müdahale yeteneğinin kazandırılması ve can ile mal güvenliğinin en üst düzeyde korunması amaçlandı. Eğitim programının toplum genelinde afet ve acil durumlara karşı hazırlık kültürüne katkı sağlaması hedefleniyor.
DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN, BELMEK KURSİYERLERİNE YÖNELİK TEORİK VE UYGULAMALI YANGIN EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. OLASI YANGINLARA KARŞI BİLİNÇ VE HAZIRLIK DÜZEYİNİ ARTIRMAYI AMAÇLAYAN EĞİTİM, ALANINDA UZMAN EKİPLER TARAFINDAN VERİLDİ.