DOLAR
42,83 -0,03%
EURO
50,57 0,03%
ALTIN
6.169,22 0,19%
BITCOIN
3.752.391,51 0,37%

Erzincan'da Küçükbaş Sürüleri Meralara Çıktı

Erzincan'da sıcak geçen Aralık nedeniyle küçükbaş üreticileri sürülerini meraya çıkararak doğal otlaklardan yararlanıyor, yem masraflarında tasarruf sağlıyor.

Yayın Tarihi: 24.12.2025 06:46
Güncelleme Tarihi: 24.12.2025 08:00

Erzincan'da Küçükbaş Sürüleri Meralara Çıktı

Erzincan'da küçükbaş sürüleri meralara çıktı

Güneşli Aralık üreticilerin yüzünü güldürdü

Erzincan'da kar yağışsız, kurak geçen Aralık ve havalardaki ısınma, küçükbaş hayvan üreticilerini sürülerini meraya çıkarma yönünde teşvik etti. Üreticiler, güneşli günleri değerlendirerek hayvanlarını doğal otlaklarda otlatıyor ve böylece yem masraflarını azaltıyor.

20 gün önce yağan kar yağışı nedeniyle bir süre hayvanlarını ahırlarda beslemek zorunda kalan üreticiler, mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıkların etkisiyle sürülerini yeniden meralara saldı. Bu uygulama hem hayvanların doğal otlardan yararlanmasını sağlıyor hem de artan yem fiyatlarına karşı ekonomik avantaj sunuyor.

Gökhan Topal "Havalar ısınınca koyunları otlağa çıkardık. Bu sıcak günleri fırsat bilerek hem hayvanları otlatıyoruz hem de yem masrafından tasarruf ediyoruz. Önceki yıllarda bu dönemlerde kar olurdu, bu yıl kurak geçecek gibi görünüyor" dedi.

Burhan Koyun ise yem fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, "Yaylalarda kar olduğu için koyunları köye indirmiştik. Yem pahalı olduğu için fırsat buldukça dışarı çıkarıyoruz. Ot olmasa bile geziyorlar, bu da yem masrafını azaltıyor. Yem adeta altınla yarışıyor" ifadelerini kullandı.

Erzincan'da güneşli günlerin artmasıyla birlikte meralara çıkan küçükbaş sürüler, üreticilere ekonomik katkı sağlarken hayvanların da daha doğal ve sağlıklı koşullarda beslenmesine imkan tanıyor.

ERZİNCAN’DA KAR YAĞIŞSIZ, KURAK GEÇEN ARALIK AYINDA HAVALARINDA SICAK GİTMESİYLE BİRLİKTE KÜÇÜKBAŞ...

ERZİNCAN’DA KAR YAĞIŞSIZ, KURAK GEÇEN ARALIK AYINDA HAVALARINDA SICAK GİTMESİYLE BİRLİKTE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİCİLERİ SÜRÜLERİNİ MERAYA ÇIKARDI. GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSATA ÇEVİREN ÜRETİCİLER, HAYVANLARINI DOĞAL OTLAKLARDA OTLATARAK YEM MASRAFLARINI AZALTIYOR

ERZİNCAN’DA KAR YAĞIŞSIZ, KURAK GEÇEN ARALIK AYINDA HAVALARINDA SICAK GİTMESİYLE BİRLİKTE KÜÇÜKBAŞ...

Yazar
EDİTÖR

Gizem Polat

2 yıllık deneyimli (Junior). Gece boyunca sosyal medyada viral olan videoları, yurt dışındaki (ABD saat dilimi) gelişmeleri takip eder ve sabah gündemi için taslaklar hazırlar.