Erzurum'da Kış Mücadelesi: 2 Bine Yakın Mezar Yazdan Hazırlandı
Erzurum bu günlerde kışın en sert ve soğuk günlerini yaşıyor. Soğuğun yaşamı olumsuz etkilediği bu aylarda, donan toprak nedeniyle cenazelerin defnedilmesi güçleşiyor. Bu nedenle mezar yerleri kış gelmeden yaz aylarında kazılıyor ve defin işlemlerine hazır hale getiriliyor.
Hava sıcaklıklarının zaman zaman sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü şehirde, mezar hazırlıkları kapsamlı şekilde yürütüldü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, kış hazırlıkları kapsamında 2 bine yakın mezar açtı. Şehir merkezindeki Asri Mezarlığı ve Abdurrahman Gazi Mezarlığında yüzlerce mezar, iş makineleri ve personel desteğiyle kıştan önce hazırlandı.
Yetkililer, hem yoğun kar yağışı hem de toprağın donması nedeniyle kış aylarında mezar kazmanın neredeyse imkansız hale geldiğini belirtiyor. Bu yüzden çukurlar önceden açılıp defin öncesi son kontroller yapılıyor.
Kışın şartlar çok ağır
Salim Uğurlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde çalışan bir personel olarak, 'Şartlar bu aylarda zor. Kışın don oluyor, mezar açmak çok zorlaşıyor, onun için yaz aylarında hazırlık yapıyoruz. Bu yıl yaklaşık olarak 2 bin mezar yeri açtık. Kışın bunları açmak mümkün değil. Çukurların önceden açılmasında rağmen definden önce yine gelip çalışma yapıyoruz. İşimiz epey bir zor. Yeteri kadar mezar yeri açıyoruz.' dedi.
ERZURUM BU GÜNLERDE KIŞIN EN SOĞUK GÜNLERİNİ YAŞIYOR. SOĞUĞUN TÜM YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİĞİ KIŞ AYLARINDA CENAZELERİ DEFNETMEKTE OLDUKÇA ZOR. ERZURUM'DA KIŞ AYLARINDA DONAN TOPRAK NEDENİYLE CENAZE İŞLEMLERİNDE ZORLUKLARIN YAŞANMAMASI İÇİN MEZAR YERLERİ YAZ AYLARINDA AÇILIYOR.