Talas’ta kar teyakkuzu: ekipler aralıksız çalışıyor
Talas Belediyesi Kış Çalışmaları Ekipleri, bu yıl ikinci kez etkili olan kar yağışıyla birlikte çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Hem ilçe merkezi hem de kırsal bölgelerde yapılan tuzlama ve kar küreme çalışmalarıyla Talas’ın yolları gece gündüz açık tutuluyor.
Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezi ve ekip düzeni
Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından belediye binası içinde 4 yıl önce kurulan Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezinden yağış ve hava sıcaklıkları anbean takip ediliyor. Kar yağışının yoğunlaştığı bölgelere anında müdahale eden ekipler, 90 kişiden oluşan kış çalışmaları ekibi ile 2 vardiya halinde görev yapıyor.
Kameralarla ve uydu üzerinden anlık takip
Kameralarla Talas’ın 22 kırsal mahallesi ile ilçe merkezindeki ana arterler izleniyor. Ulaşımın aksamaması adına ekipler gece gündüz nöbet tutarken, kameralarla eş zamanlı olarak araçlar uydu üzerinden takip edilip hızlı yönlendirmeler yapılıyor.
Araç filosu ve sahadaki yoğun çalışma
Hizmette kullanılan araçlar arasında 6 adet bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet greyder, 5 adet kepçe, 6 adet traktör, 3 adet büyük kepçe, 4 adet mini kepçe, 2 adet kontrol aracı ve 2 adet elle tuzlama aracı bulunuyor. Bu donanım ve ekip organizasyonu ile ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için yoğun çalışmalar sürdürülüyor.
TALAS BELEDİYESİ KIŞ ÇALIŞMALARI EKİPLERİ, BU YIL İKİNCİ KEZ ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞIYLA BERABER ÇALIŞMALARINI ARA VERMEDEN SÜRDÜRÜYOR.