Tufanbeyli'de Beyaz Masal: İki Gün Süren Kar Yağışı İlçeyi Kapladı
Adana’nın Tufanbeyli ilçesi, perşembe günü başlayan ve iki gün boyunca aralıksız devam eden kar yağışıyla adeta bir beyaz masala dönüştü. İlçe genelinde etkili olan yağış sonrası her yer pürüzsüz bir beyaz örtüyle kaplanırken, bazı bölgelerde kar kalınlığı bir metreyi buldu.
Doğal Güzellikler ve Yaşam
Çatılar, ağaçlar ve yollar bembeyaz örtüyle kaplandı; ortaya çıkan manzaralar görenleri hayran bıraktı. Kar yağışı zaman zaman yaşamı zorlaştırsa da ilçedeki sakinler uzun süredir görülmeyen bu görüntüleri cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdi. Karın örtüsü, tıpkı bir tablonun sessizliğini ilçeye taşıdı.
Sıcaklık ve Hava Beklentisi
Yağışın ardından gece sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düştü; gündüz saatlerinde bile sıcaklıklar sıfırın altında seyrediyor. Soğuk hava etkisini sürdürürken, yetkililerden alınan bilgiye göre karın kısa süreliğine ara vermesinin ardından salı gününden itibaren yeniden etkili olması bekleniyor.
Her zorluğuna rağmen Tufanbeyli’de kış, görsel bir şölene dönüşmüş durumda ve bölge halkı bu nadir manzaraların tadını çıkarıyor.
ADANA’NIN TUFANBEYLİ İLÇESİ, PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLAYAN VE İKİ GÜN BOYUNCA ARALIKSIZ DEVAM EDEN KAR YAĞIŞIYLA ADETA BEYAZ BİR MASALA BÜRÜNDÜ. İLÇE GENELİNDE ETKİLİ OLAN YAĞIŞ SONRASI HER YER BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANIRKEN, KAR KALINLIĞI BAZI BÖLGELERDE BİR METREYİ BULDU.