DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.752.038,93 0,25%

Sinop Türkeli'de Heyelan Mağdurları 9 Ay Sonra Çözüm Bekliyor

Sinop'un Türkeli ilçesi Düz köyünde heyelanda evi yıkılanlar, 9 ay sonra kapalı yol ve belirsiz destek nedeniyle mağduriyetini sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 12:23
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 12:23

Sinop Türkeli'de Heyelan Mağdurları 9 Ay Sonra Çözüm Bekliyor

Sinop Türkeli'de Heyelan Mağdurları 9 Ay Sonra Çözüm Bekliyor

Düz köyünde yol ve konut sorunları sürüyor

Sinop'un Türkeli ilçesine bağlı Düz köyünde yaklaşık 9 ay önce meydana gelen heyelanın ardından yaşanan mağduriyetin hâlâ giderilmediği öne sürüldü. Heyelanda babaevinin yıkıldığını belirten Selçuk Öztürk, hem maddi hem de manevi açıdan büyük zarar gördüklerini ifade etti.

Öztürk, aradan geçen 9 aylık sürede verilen sözlere rağmen herhangi bir somut adım atılmadığını belirterek, Kaymakamlık, Valilik ve İl Özel İdaresi'ne defalarca başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Heyelan nedeniyle Düz köyü Cayla Mahallesi'ne ulaşımı sağlayan yolun da uzun süredir kapalı olduğu vurgulandı.

Ulaşıma açılması beklenen 150 metrelik yol ve oluşan gölet

Yaşanan süreci anlatan Öztürk, '9 ay boyunca birçok devlet kurumuna başvurduk. Sorunumuz çözülecek diye bekledik ancak hiçbir ilerleme olmadı' dedi. Öztürk, son olarak Cayla ile Merkez Mahallesi'ni birbirine bağlayan yolun yaklaşık 150 metrelik kısmının ulaşıma açılması için girişimlerde bulunduklarını fakat yine sonuç alamadıklarını söyledi.

Yolun yeniden ulaşıma açılması için herhangi bir tehlike olmadığı yönünde rapor bulunduğunu belirten Öztürk, buna rağmen yolun kapalı kalmaya devam ettiğini kaydetti. Heyelan sonrası oluşan göletin tehlike oluşturduğunu söyleyen Öztürk, aylarca çözüm beklediklerini; sonuç alamayınca gölette biriken suyun dereye akması için kendi imkânlarıyla 60 bin lira harcamak zorunda kaldığını belirtti.

Yıllarca gurbette çalıştıklarını ve memleketlerinde huzurlu bir yaşam sürmek istediklerini ifade eden Öztürk, '150 metrelik bir yolu açmak bu kadar mı zor?' diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Haberin ilerleyen günlerinde yetkili kurumlardan gelecek açıklamalar ve olası çözüm adımları takip edilecek.

TÜRKELİ İLÇESİNE BAĞLI DÜZ KÖYÜNDE YAKLAŞIK 9 AY ÖNCE MEYDANA GELEN HEYELAN SONRASI YAŞANAN...

TÜRKELİ İLÇESİNE BAĞLI DÜZ KÖYÜNDE YAKLAŞIK 9 AY ÖNCE MEYDANA GELEN HEYELAN SONRASI YAŞANAN MAĞDURİYETİN HÂLÂ GİDERİLMEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

TÜRKELİ İLÇESİNE BAĞLI DÜZ KÖYÜNDE YAKLAŞIK 9 AY ÖNCE MEYDANA GELEN HEYELAN SONRASI YAŞANAN...

Yazar
EDİTÖR

Gizem Polat

2 yıllık deneyimli (Junior). Gece boyunca sosyal medyada viral olan videoları, yurt dışındaki (ABD saat dilimi) gelişmeleri takip eder ve sabah gündemi için taslaklar hazırlar.