Dolar/TL, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 36,6000 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dün yükseliş eğilimi gösteren dolar/TL, günü 36,5875 seviyesinden kapatarak, önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde sonuçlandı.
Saat 09:25 itibarıyla Dolar/TL, bir önceki kapanışı hemen üzerinde 36,6000 seviyesinde işlem görürken; avro/TL yüzde 0,2 değer kaybıyla 39,9040'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,2 azalışla 47,3090'dan satılmaktadır.
Dolar endeksi %0,1 artışla 103,5 seviyesinde bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın resesyon endişelerini azaltan açıklamaları ve Kanada’ya yönelik çelik ve alüminyum tarifelerini iki katına çıkarma kararından vazgeçebileceğine ilişkin sinyaller, varlık fiyatlarında karışık bir seyir oluşturdu. Yatırımcıların odak noktası ise, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ABD enflasyon verileri.
ABD'nin önemli ticaret ortaklarına uyguladığı gümrük vergilerinin ekonomide kısa vadeli durgunluğa yol açabileceği endişeleri sürerken, Trump dün yaptığı açıklamada, resesyon olasılığıyla ilgili olarak "Hiçbir şekilde böyle bir olasılık görmüyorum." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de ise, bugün açıklanacak olan ocak ayına ilişkin ödemeler dengesi verileri yakın takibe alındı. AA Finans'ın beklenti anketine göre ekonomistler, cari işlemler hesabının ocak ayında 3 milyar 238 milyon dolar açık vermiş olacağını öngörüyor. Ayrıca, cari işlemler açığının 2025 yılında ise 22 milyar 190 milyon dolar olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Analistler, bugünün önemli verilerini değerlendirirken; ödemeler dengesi, ABD'deki enflasyon ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarını yakından takip edeceklerini belirtirken, teknik açıdan dolar endeksinde 104,5 puanın direnç, 103,0 seviyesinin destek olarak öne çıktığını vurguladı.