
Aydın'da FETÖ Operasyonunda Gelişmeler
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik Antalya merkezli olarak gerçekleştirilen Kıskaç-40 operasyonu kapsamında Aydın'da gözaltına alınan 8 şüpheliden biri tutuklandı. Ülke genelinde 31 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon, FETÖ'nün finansal yapılanmasına yönelik bir döner restoran zincirine yönelikti.
Gözaltına Alınan Şüpheliler
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Aydın'da yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri olan ve Nazilli'de bir döner işletmesi sahibi olduğu öğrenilen N.Y., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Diğer Şüpheliler Hakkında Bilgi
Operasyon sonucunda tutuklanan N.Y. dışındaki 7 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya merkezli operasyonun detaylarında, döner restoran zinciri üzerinden FETÖ'ye finansman sağladığı belirlenen toplamda 353 şüpheli yakalanmış, bu kişiler arasında kamu personeli olan 10 kişinin de bulunduğu belirtilmişti.