Gümüşhane ve Trabzon'da Üniversite Öğrencilerinden Gazze'ye Destek Yürüyüşü
Gümüşhane ve Trabzon'da üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla bir araya geldi.
Gümüşhane'de 'Kampüsten Gazze'ye Tek Yürek'
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesisleri önünde toplanan öğrenciler, Kampüsten Gazze'ye Tek Yürek programı çerçevesinde Türk ve Filistin bayraklarıyla destek gösterisi düzenledi. Grup önce dua etti, ardından Filistin bayrağındaki beyaz, kırmızı, siyah ve yeşil renklerdeki balonları gökyüzüne bıraktı.
Grup adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Bedir Dikmen, Gazze soykırımının ikinci yılına tepki göstermek için bir araya geldiklerini belirtti. Dikmen, iki yıl önce başlayan büyük saldırılarda insanlık dışı yöntemlerin uygulandığını, hastanelerin hedef alındığını, okulların yıkıldığını ve ibadethanelerin tahrip edildiğini vurguladı.
Programa, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
Trabzon'da Tıp Öğrencilerinden Destek: 'Hayat Kurtaran Eller'
Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Öğrenci Kulüpleri, 'Hayat Kurtaran Eller Gazze'deki Katliama Susamaz' sloganıyla bir etkinlik düzenledi. KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan doktor adayları ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı.
Grup adına açıklama yapan Ahmet Safa Çolak, iki yıldır süren soykırımın izlerini hatırlamak ve Gazze halkına destek olmak için bir araya geldiklerini söyledi. Çolak, Gazze'de yaşananların iki yıllık bir meseleden çok daha fazlası olduğunu, Filistin halkının topraklarını, dillerini, inançlarını ve yaşam hakkını koruyabilmek için direndiğini; ancak işgalci güçlerin zulmünün her geçen gün daha da arttığını ifade etti.
Etkinliğe, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Er, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, başhekim yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Gündüz ve Prof. Dr. Emine Canyılmaz, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevdegül Aydın, dekan yardımcısı Prof. Dr. Turan Set ile doktorlar ve sağlık çalışanları da destek verdi.