Hatay Amik Ovası'nda kuraklık pamuk rekoltesini düşürdü
'Beyaz altın' pamukta son hasat yapıldı
Hatay’ın verimli Amik Ovasında, 'beyaz altın' olarak bilinen pamukta son hasatlar tamamlandı. Kentte son 65 yılın en kurak yılı yaşanırken, kuraklık ürün verimini olumsuz etkiledi.
Kırıkhan ilçesi Karadurmuşlu Mahallesinde çiftçilik yapan Hasan Çakır, 30 dönümlük pamuk tarlasının hasadını gerçekleştirdi. Çakır, yağışların yetersiz olduğunu ve mahsulün kuraklıktan etkilendiğini söyledi.
Çakır, aynı tarladan geçen yıl dönüm başına 150 kilogram pamuk aldıklarını, bu yıl ise dönüm başına 130 kilogram ürün elde ettiklerini belirtti. Birkaç yıl önce aynı tarladan 700 kilogram alındığını ifade etti.
Fiyatta da gerileme yaşandığını aktaran Çakır, hasadın başında pamuğun 30 TL olduğunu, sezon sonuna doğru ise 25 TL'ye düştüğünü söyledi. Çakır, verim kaybında su sıkıntısı ve zararlı böcek etkisinin de rol oynadığını vurguladı.
HATAY'IN BEREKETLİ TOPRAKLARI OLAN AMİK OVASI'NDA BEYAZ ALTIN OLARAK BİLİNEN PAMUKTA SON HASATLAR YAPILDI