İmamoğlu'na ‘Sahte Diploma’ Soruşturmasında İfade İçin Son Tarih: 5 Mart

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sahte diploma iddialarıyla ilgili ifade vermesi için 5 Mart'a kadar süre tanındı.

Yayın Tarihi: 24.02.2025 16:08
Güncelleme Tarihi: 24.02.2025 16:08

İmamoğlu'na ‘Sahte Diploma’ Soruşturmasında İfade İçin Son Tarih: 5 Mart

İBB Başkanı İmamoğlu’na İfade İçin Süre!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite diplomasının sahte olduğu yönündeki iddialara ilişkin başlatılan ‘resmi belgede sahtecilik’ soruşturması kapsamında ifade vermesi için 5 Mart'a kadar süre aldı.

Soruşturma Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bu soruşturma, İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahteliğine dair yapılan ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan rapordan kaynaklanıyor. Rapor, diplomanın sahte olduğuna dair çeşitli tespitler içeriyor.

Soruşturma çerçevesinde 26 Şubat tarihinde ifadeye çağrılan İmamoğlu, kamu görevi sebebiyle duruşmaya katılamayacağını ifade ederek bir mazeret dilekçesi sundu. Savcılık, İmamoğlu'na ifade vermesi için yeni bir tarih belirleyerek 5 Mart'a kadar süre tanıdı.