
İsrail'in Gazze Saldırıları İstanbul'da Protesto Edildi
İsrail'in sürdürdüğü Gazze saldırıları, İstanbul'daki yürüyüşle protesto edildi. Özgür-Der'in öncülüğünde gerçekleşen eylemde, İslami Dayanışma Platformu üyeleri bir araya geldi.
Yürüyüş Detayları
Öğle namazının ardından Barbaros Hayrettin Paşa Camisi önünden başlayan yürüyüş, Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önüne kadar devam etti. Yürüyüş sırasında Büyükdere Caddesi tek yönlü trafiğe kapatıldı ve katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar attı.
Yürüyüşçüler, Gazze'deki ölümleri temsil eden kanlı kefene sarılı bebek cenazeleri taşıyarak sembolik bir mesaj verdi.
Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya'nın Açıklamaları
Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, basın açıklamasında, İsrail'in ramazan ayı boyunca Gazze’de çadırları, hastaneleri ve okulları hedef aldığını belirtti. Kaya, "Siyonistlerin dostu küresel emperyalistlerin bu zulümlere destek verdiğini" ifade ederek, "Türkiye'nin her yerinden Müslümanlar olarak Allah'ın izniyle mücahitler zafere ulaşana kadar Filistin halkının yanında olacağız," dedi.
Kaya, Müslümanların maruz kaldığı vahşet karşısında hissettikleri acıyı dile getirerek, umutsuzluğa kapılmayacaklarını vurguladı.
Filistinli Alimler Heyeti'nin Mesajı
Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, ümmetin Gazze’ye sahip çıkmasının düşmana korku verdiğini belirtti. Tekruri, bu duruşun hem ümmetin cesaretini hem de alimlerin öncülüğünde verilen mücadelenin kararlılığını ortaya koyduğunu vurguladı.
Trafik Akışı Normale Döndü
Yürüyüşün ardından caddede trafik akışı normale dönerek, eylem sona erdi.
İslami Dayanışma Platformu, öğle namazının ardından, Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden İsrail Konsolosluğu'na yürüyerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
İslami Dayanışma Platformu, öğle namazının ardından, Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nden İsrail Konsolosluğu'na yürüyerek İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.