DOLAR
42,68 -0,25%
EURO
50,13 -0,04%
ALTIN
5.868 -0,27%
BITCOIN
3.952.739,54 -1,17%

İsrail Ordusu Beka ve Nebatiye'ye Yeni Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail ordusu, sabah saldırısının ardından Beka ve Nebatiye'ye hava saldırıları düzenledi; ordu Hizbullah altyapısı ve silah tesislerini hedef aldığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 11.09.2025 14:32
Güncelleme Tarihi: 11.09.2025 14:32

İsrail Ordusu Beka ve Nebatiye'ye Yeni Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail Ordusu Beka ve Nebatiye'ye Yeni Hava Saldırıları Düzenledi

Saldırının ayrıntıları

İsrail ordusu, sabah saatlerinde düzenlediği saldırının ardından öğleden sonra da Lübnan'ın doğusundaki Beka bölgesi ile güneyindeki Nebatiye kentinin Ez-Zerariyye bölgesine hava saldırıları düzenledi.

Ordu kaynakları, Beka'da Hizbullah hedeflerine saldırı düzenlendiğini ve saldırıda örgüte ait silah üretim ve depolama tesisinin hedef alındığını iddia etti.

Ayrıca Nebatiye'nin Ez-Zerariyye bölgesinde de Hizbullah altyapısının hedef alındığı, bu varlığın İsrail ile Lübnan arasındaki mutabakatın ihlali anlamına geldiği savunuldu.

Gün içindeki diğer gelişmeler ve bağlam

Sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyinde motosiklete düzenlenen İsrail hava saldırısında 1 kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, ülkenin güvenliğine yönelik tehlikelere karşı saldırılarını sürdüreceği yönünde tehditte bulundu.

İsrail ile Lübnan arasında 27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine neredeyse her gün hava ve kara saldırıları düzenliyor. Öte yandan ordu, Lübnan'ın güneyinden kısmi çekilme gerçekleştirse de son çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepe üzerindeki işgalini sürdürüyor.